Mitrovica Veriore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Mitrovica Veriore është Komunë kryesisht me serbë dhe etnië tjera si Shqiptar,Boshnjak,Rome,Ashkali.Qytet është ndarë në dy pjesë:Mitrovica Veriore dhe ajo Jugore e cila ndahet në lumin Ibër por tensione etnike në atë pjesë midis Serbeve dhe Shqiptareve janë teje të larta! Mitrovica është e zhvilluar shumë vetëm nga Minera gjigante e Trepçës kur merë hovë edhe Industria në këtë rajon edhe Hekurudha,Por Gjatë luftës së fundit në Kosovë 98/99 u Shkatrua e gjithë sistemi ekonomik i Kosovës duke e lënë Mitrovicën në krizë por më shumë e pësuan Shqiptarët në pjesen Veriore. Pas Përfundimit të luftës së Kosovës Shqiptarëve ju ndalua që të vendosen në veri të vendit nga KFOR-i Francez të cilën u ballafaquan me protesta të shumta nga Shqiptarët dhe se më pas i'u bënë thirrje për gjak ftotësi Protesta më e madhe ishte ajo e vitit 17 mars 2004 të cilën patë shumë dëme materiale.[1]

Mitrovica Veriore

  1. ^ Mitrovica Veriore