Jump to content

Zona Kohore e Evropës Qendrore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zonat kohore të Evropës:
blu Zona Kohore e Evropës Perëndimore (UTC+0)
Ora Verore e Evropës Perëndimore (UTC+1)
e kuqe Zona Kohore e Evropës Qendrore (UTC+1)
Ora Verore e Evropës Qendrore (UTC+2)
e verdhë Zona Kohore e Evropës Lindore (UTC+2)
Ora Verore e Evropës Lindore (UTC+3)
portokalle Zona Kohore e Kaliningrad (UTC+2)
e gjelbër Zona Kohore e Moskës (UTC+3)

Zona kohore e Europës qëndrore përfshin pjesën më të madhe të Europës dhe është një orë para Kohës së Koordinuar Botërore (UTC) (UTC+1).
Shumica e vendeve Europiane kanë adoptuar përdorimin e orës verore (CEST) për të kursyer kohë gjatë verës (UTC+2).
Vendet dhe territoret e mëposhtme përdorin Orën Verore të Europës Qëndrore (CEST) gjatë verës.

CEST është përdorur në vitet 1993-1995 në Portugali dhe 1998-1999 në Lituani.