Jump to content

Djathë Chaource

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Chaource
Vendi i origjinës Franca
Rajoni, fshati Aube, Yonne
Burimi i qumështit Lopa
Pasterizimi Varet nga lloji
Përmbajtja e yndyrës ~50%
Koha e vjetërsimit 2–4 javë
Çertifikimi French AOC 1977
I quajtur sipas Chaource
Related media on Commons

Chaource (shqiptimi frëngjisht[ʃa.uʁs]  ( dëgjoni)) është një djathë francez, i prodhuar fillimisht në fshatin Chaource në rajonin Champagne-Ardenne .

Chaource është një djathë qumështi i lopës, në formë cilindrike rreth 10 cm në diametër dhe 6 cm në lartësi, që peshon ose 250 g ose 450 g . Pateja qendrore është e butë, me ngjyrë kremoze dhe pak e thërrmuar dhe rrethohet nga një lëvore e bardhë Penicillium candidum .