Dyqani i aplikacioneve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një skrenshoti i Stone Design's 3DReality në dyqanin Electronic AppWrapper

Një dyqan aplikacionesh ose treg aplikacionesh (Anglisht: App Store) është një lloj platforme shpërndarjeje dixhitale për softuerin kompjuterik të quajtur aplikacion, shpesh në një kontekst celular.

Aplikacionet ofrojnë një grup specifik funksionesh të cilat, sipas përkufizimit, nuk përfshijnë funksionimin e vetë kompjuterit. Softueri kompleks i krijuar për t'u përdorur në një kompjuter personal, për shembull, mund të ketë një aplikacion të lidhur të krijuar për përdorim në një pajisje celulare. Aplikacionet e sotme janë krijuar normalisht për t'u ekzekutuar në një sistem operativ specifik - të tillë si iOS, macOS, Windows, Linux ose Android bashkëkohor - por në të kaluarën operatorët celularë kishin portalet e tyre për aplikacionet dhe përmbajtjen e lidhur me median.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]