Eduard Shevardnaxe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Eduard Shevardnadze (gjeorgjiane: ედუარდ შევარდნაძე; 25 janar 19287 korrik 2014) ishte një politikan dhe diplomat gjeorgjian. Ai shërbeu si Sekretar i Parë i Partisë Komuniste Gjeorgjisë 1972-1985 dhe si Ministër i Punëve të Jashtme të Bashkimit Sovjetik 1985-1991. Pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik, ai ishte President i Gjeorgjisë 1992-2003. Ai u detyrua të largohej në vitin 2003 si pasojë e Revolucionit të trëndafiltë.