Edvard Munch

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Edvard Munch në vitin 1902

Edvard Munch (Shqiptimi: Edvard Munç / [ɛdvɒ:rt munk]) lindi më 12 dhjetor 1863Løten, Hedmark, Norvegji; vdiq më 23 janar 1944Ekely, Oslo. Ka qenë një piktor dhe projektues grafik norvegjezë. Vepra më e njohura të Munch është Skrik (sqt. Britma)