Elipsoidi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Hiperboloidi

Elipsoidi është sipërfaqe e gradës së dytë që përcaktohet me ekuacioni në formën kanonike:[1] Përndryshe bashkësia e këtyre pikave merret si trup gjeometrik që i ngjanë sferës së shtypur në pole.


Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979