Enver Imamoviq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Enver Imamoviq (U lind më 29 tetor 1940, në Fojnica, Bosnja dhe Hercegovina, RSFJ). Është profesor, historian dhe arkeolog boshnjakë. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, Gjimnazin në Sarajevë, studimet për arkeologji në Fakultetin e Filozofisë në Zagreb kurse doktoraturën e kreu në Fakultetin e Filozofisë në Beograd, me temën "Përmendoret antike të kultit dhe ato votive në rajonin e Bosnjës dhe Hercegovinës," (Antički kultni i votivni spomenici na području Bosne i Hercegovine).[1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Enver Imamović:Antički kultni i votivni spomenici na području Bosne i Hercegovine. Veselin Masleša, Sarajevo, 1977