Erhard Busek

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Erhard Busek, 2013.

Erhard Busek lindi më 25 mars të vitit 1941Vjenë, është politikan austriak dhe diplomat evropian nga Austria dhe koordinatori i BE-së për Paktin e stabilitetit.

Erhard Busek është politkan i ÖVP dhe ish-zëvends kancelar. Në ndërkohë ky jurist është kordinator i posaqëm i "Paktit të stabilitetit për evropën jug-lindore" (prill 2007), kresues i Institutit për hapësirën e Danubit dhe evropën qendrore, President i forumit evropian Alpbach, Rektor i shkllës së lartë në Salzburg dhe anëtarë i kuratoriumit të iniciatiës t´i japim evropës një shpirt.

Mendimi i Buseit për pakon e Atisarit ishte, se mund të ketë shtyrje ose rifillim të përpjekjeve për planin. Zgjidhja më e rrezikshme, sipas tij do të ishte në rast se kosovarët do të shpallnin në mënyrë të njëanshme pavarësinë dhe do të fillonin të lindin rivalitetet nga më të ndryshmet. [1]

Citate[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Për fat të mirë po zhduken njohurit mbi latinishten, përndryshe qytetarët do të dinin se "ministria" d.m.th "shërbim" (E. Busek 2000)

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • E. Busek, C. Festa und J. Görner: "Auf dem Weg zur qualitativen Marktwirtschaft", Oldenbourg München 1975, ISBN 3-486-44351-8
 • E. Busek (Hrsg.): "Mut zum aufrechten Gang. Beiträge zu einer anderen Art von Politik.", Herold Wien 1983, ISBN
 • Erhard Busek, Emil Brix:"Projekt Mitteleuropa", Ueberreuter Wien 1986, ISBN 3-8000-3227-9
 • Elisabeth Welzig (Hrsg.): "Erhard Busek - Ein Porträt", Böhlau Wien 1992, ISBN
 • Erhard Busek:"Heimat Politik mit Sitz im Leben", Braintrust Wien 1994, ISBN 3-901116-10-9
 • Erhard Busek, Rudolf Bretschneider: "Mensch in Wort. Reden und Aufsätze", Ed. Atelie Wien 1994, ISBN 3-85308-004-9
 • Rudolf Bretschneider, Peter Bochskanl (Hrsg.): "Mensch im Wort - Erhard Busek - Reden und Aufsätze", Atelier 1994, ISBN 3-85308-004-9
 • Erhard Busek:"Mitteleuropa : Eine Spurensicherung", Kremayr & Scheriau Verlag Wien 1997, ISBN 3-218-00633-3
 • Erhard Busek (Hrsg.), Martin Schauer: "Eine europäische Erregung. Die "Sanktionen" der Vierzehn gegen Österreich im Jahr 2000. Analysen und Kommentare",Böhlau Verlag 2000, ISBN 3-205-77121-4
 • Erhard Busek: "Der Grenzgänger : Festschrift für Hans Marte",Wieser Verlag 2000, ISBN 3-85129-323-1
 • Georg Winckler, Konrad P Liessmann, Hans U Erichsen, Erhard Busek: "Die Zukunft der Universität",Wuv 2000, ISBN 3-85114-551-8
 • Erhard Busek: "Zentraleuropa Almanach, Ungarn", Molden 2002, ISBN 3-85485-070-0
 • Erhard Busek: "Österreich und der Balkan", Molden 2002, ISBN 3-85485-020-4
 • Erhard Busek: "Offenes Tor nach Osten", Molden 2003, ISBN 3-85485-092-1
 • Erhard Busek, Werner Mikulitsch: "Die europäische Union auf dem Weg nach Osten",Molden 2003, ISBN 3-85129-405-X
 • Erhard Busek, Dagmar Abfalter: "Kultur und Wirtschaft", Studien Verlag 2004, ISBN 3-7065-1906-2

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ RTK lajmet ar.5011

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]