Eric Adjetey Anang

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Eric Adjetey Anang
Portret i Eric. Teshie, 2009
U lind në
Punëtori dhe disa arkivole të saj

Eric Adjetey Anang (lindur 1985) është një skulptor Ghanaian lindur në Teshie, Gana, ku ende jeton dhe punon.

biografi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 2001, ai paraqiti teknikën e dizenjimit të arkivoleve Ghana në Muzeun e Gidan Kano Makama të Nigerisë, nën kujdesin e Française Aleancës në Kano, Nigeria.

Pas përfundimit të shkollës së mesme në vitin 2005, ai mori menaxhimin e repartit të zdrukthtarisë së Kwei Kane [1][2], i cili është themeluar nga Seth Kane Kwei, gjyshi i tij, i cili shpiku dizajnin e arkivoleve në të 50-ën. Brenda tre-katër vjetësh, ai u bë një nga artistët kryesorë Ghanezë në dizenjimin e arkivoleve duke e bërë të njohur brenda dhe jashtë vendit.

Në 2009, Eric Adjetey Anang me krijimet e tij u shfaq në një reklamë televizive të pijes sportive Aquarius për Spanjë[3][4]

Ai ka bashkëpunuar me Kolegjin e Artit & Artizanatit të Oregonit, ku në 2009 u organizua një qëndrim dy mujor për Ligjëruesin Michael de Forest[5], me Aleancën Française të Kano dhe Kumasi dhe me Muzeun Makama Gidan të Kano (Nigeria).

Në janar 2010, Eric mori pjesë në projektin fotografik: Ju lutem, mos lëvizni! me fotografin francez Guy Hersant [6][7].

Eric Adjetey Anang është përfshirë gjithashtu në punën kërkimore antropologjike në lidhje me njerëzit GA me Roberta Bonetti (Profesoreshë e asociuar në Filialin e Historisë së antropologjisë në Universitetin i Bolonjës si dhe në Akademinë Italiane për Studime të Avancuara, Universiteti i Kolumbias).

Në moshën 24, Eric Adjetey Anang është vlerësuar si "një model për të rinjtë e Afrikës urbane" nga gazeta Franceze Le Monde Diplomatique[8].

Ekspozitat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

una e tij gjendet në koleksionet publike dhe private në Evropë dhe Amerikë. Në gusht 2009, ai ishte një artist i ftuar në projektin "Bulevardi Amandla" në Antwerp (Belgjikë)[9][10]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead.http://en.wikipedia.org/wiki/Kane_Kwei_Carpentry_Workshop
  2. ^ Stampa:Frhttp://fr.wikipedia.org/wiki/Atelier Kane Kwei
  3. ^ Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead. Video Aquarius
  4. ^ Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead. Storyboard Aquarius http://www.boardsmag.com/articles/magazine/20090601/aquarius.html Arkivuar 13 mars 2012 tek Wayback Machine
  5. ^ Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead. blog Michael de Forest http://michaeldeforeststudio.blogspot.com/
  6. ^ [[[:Stampa:Fr]] http://fr.wikipedia.org/wiki/Guy_Hersant]
  7. ^ [Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead.http://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Hersant]
  8. ^ Stampa:Fr Le Monde Diplo http://blog.mondediplo.net/2009-10-30-Cette-annee-la-bonne-gouvernance-n-a-pas-de-prix#Fiers-d-etre-ghaneens
  9. ^ Boulevard Amandla, Belgium http://amandla.be/siteBA.swf[lidhje e vdekur]
  10. ^ Boulevard Amandla on a Blogspot http://andreaspeeters.blogspot.com/