Ermira Mehmeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ermira Mehmeti lindur më 6 tetor 1979Shkup, Republika e Maqedonisë me kombësi shqiptare. Juriste e diplomuar në UEJLTetovë, magjistër në sferën e politikës komparative në Fakultetin e Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër (LSE). Doktorant i shkencave juridike në Universitetin e Tiranës.

Ermira Mehmeti është deputete në Kuvendin e Republikës të Maqedonisë i partisë Bashkimi Demokratik për Integrim që prej 2011.

Aktivitete në Kuvendin e Republikës e Maqedonisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Komiteti për Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, kryetare
 • Këshilli nacional për eurointegrime, zëvendësanëtare
 • Komisioni për Çështje të Zgjidhjeve dhe Emërimeve, anëtare
 • Komisioni për Çështje të Rregullores, Mandatit dhe Imunitetit, anëtare
 • Komisioni për Çështje Kushtetuese, anëtare
 • Komisioni për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, anëtar
 • Komisioni për Politikë të Jashtme, anëtar
 • Komisioni Juridik-Ligjvënës, zëvendësanëtare
 • Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në Komitetin Parlamentar për Stabilizim dhe Asociacion (Komiteti i Përzier Parlamentar BE-RM), nënkryetarë
 • Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës (AP KE), anëtare
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore, kryetare
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Shqipërisë, anëtare
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Malit te Zi, anëtare

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]