Eurostati

Coordinates: 49°37′59″N 6°10′13″E / 49.6330°N 6.1702°E / 49.6330; 6.1702
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Eurostat është Drejtoria e Përgjithshme e Komisionit Evropian e vendosur në Luksemburg. Përgjegjësitë e saj kryesore janë të ofroj të dhëna statistikore për institucionet e Bashkimit Evropian (BE) dhe për të nxitur harmonizimin e metodave statistikore të saj në të gjithë shtetet anëtare dhe kandidatët për anëtarësim , si dhe vendet e EFTA-s. Organizatat në vende të ndryshme që aktivisht bashkëpunojnë me Eurostat-it janë të përmbledhura sipas konceptit Evropian të Sistemit Statistikor.

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Drejtorë të përgjithshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri Kombësia Mandati
Rolf Wagenführ  Germany 1952–66
Raymond Dumas  France 1966–73
Jacques Mayer  France 1973–77
Aage Dornonville de la Cour  Denmark 1977–82
Pieter de Geus  Netherlands 1982–84
Silvio Ronchetti  Italy 1984–87
Yves Franchet  France 1987–03
Michel Vanden Abeele  Belgium 2003–04
Günther Hanreich  Austria 2004–06
Hervé Carré  France 2006–08
Walter Radermacher  Germany 2008–present

Fusha kryesore e aktiviteteve statistikore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Puna statistikore e Eurostat është i strukturuar në Tema dhe nën-tema.

Treguesit e politikave të BE
 • Treguesit strukturor
 • Treguesit e Euro/ Treguesi Kryesor Ekonomik Evropian (PEEI)
 • Treguesi i Zhvillimit të Qëndrueshmërisë 
Statistika të përgjithshme dhe rajonale
 • Rajonet dhe qytetet
 • Bashkëpunimi ndërkombëtar
 • Bashkëpunimi me vendet Mesdhetare-programi MEDSTAT
 • Vendet kandidate dhe vendet kandidate potenciale
Ekonomi dhe financa Popullsia dhe kushtet shoqërore
 • Popullsia
 • Shëndetësia(Shëndetësia publike/ shëndeti dhe siguria në punësigurisë dhe Shëndetit në punë)
 • Edukimi dhe trajnimi
 • Tregu i punës (duke përfshirë edhe AFP - Anketa e fuqisë Punëtore)
 • Kushtet e jetesës dhe të mbrojtja shoqërore
 • Krimi dhe drejtësia penale
 • Kultura
Industria, tregtia dhe shërbimet Bujqësia dhe peshkimi
 • Bujqësia
 • Pylltaria
 • Peshkimi
 • Ushqimi: prej fermës në tryezë
E tregtisë së jashtme Transporti
Mjedisit dhe të energjisë
 • Mjedis
 • Energji
E shkencës dhe e teknologjisë

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 49°37'59"N 6°10'13"E / 49.6330°N 6.1702°D / 49.6330; 6.170249°37′59″N 6°10′13″E / 49.6330°N 6.1702°E / 49.6330; 6.1702