Familja Griffin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Familja Griffin është një familje imagjinare nga seria e animuar televizive Family Guy. Griffin përbëhet nga çifti i martuar Peter dhe Lois, tre fëmijët e tyre Meg, Chris dhe Stewie, si dhe qeni i tyre antropomorf Brian. Ata jetojnë në 31 Spooner Street në qytetin imagjinar të Quahog, Rhode Island. Peter ka një veturë të kuqe Ford Country Squire. Familja u paraqitën në Death Has a Shadow më 31 janar 1999.

Familja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Peter Griffin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Peter është një stereotip i trashë. Ai është i vonuar mendor dhe zakonisht thotë gjithçka që është në mendjen e tij, shpesh në vendin e gabuar dhe në kohën e gabuar. Peter Griffin është një karikaturë më e madhe se jeta e Amerikës së mesme. Ai është epitomizuar nga pjekuria e plotë shoqërore dhe nga një inteligjencë jashtëzakonisht e ulët.Ai nuk ka identitet personal të tijin dhe është zhdukur nga tekat e çfarëdo që të bie në mend, qoftë ai patriotizëm, racizëm, anti-racizëm, homoseksualizëm, vlera familjare, etj. Karakteri i tij është një studim mbi mënyrën sesi dobësohet shoqëria amerikane.

Lois Griffin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lois është trashëgimtare e pasurisë së familjes Pewterschmidt dhe është një shtëpiake tipike. Ajo është gjithashtu gruaja e Peter dhe nëna e Chris, Meg dhe Stewie Griffin. Lois Griffin është një shtëpiake atipike që shkon së bashku me çfarëdo që thotë ose bën burri i saj shumë i aftë. Ndërsa ajo përpiqet të paraqesë një zë arsyesh, ne jemi bërë të shohim që si femër ajo është e pafuqishme për të kapërcyer antikët e tij budallenj. Herë pas here, ajo kënaqet në shthurje vetë, por në pjesën më të madhe ajo përpiqet të "bëjë gjënë e duhur". Sidoqoftë, "gjëja e duhur" merret në ekstrem kur ajo zbulon në "Peterotica" ajo refuzoi një dhuratë prej 10 milion dollarësh nga babai i saj, "sepse paratë nuk janë aq të rëndësishme sa dashuria jonë për njëri-tjetrin". Lois vë veten dhe familjen e saj për dështim vazhdimisht dhe saboton çdo përpjekje që Peter bën për ta nxjerrë familjen nga situata.

Meg Griffin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Meg është një vajzë adoleshente e vetëdijshme dhe emocionale e ndjeshme. Ajo aktualisht është 18 vjeç dhe është regjistruar në shkollën e mesme rajonale të James Woods. Ajo është e turpëruar nga familja e saj, veçanërisht Peter. Meg ka treguar ndjenja të errëta, të tilla si prerja e vetes, duke e përmendur atë në “Sibling Rivalry” dhe në të vërtetë duke treguar plagët në "Stew-Roids". Meg Griffin është një karikaturë e ankthit të adoleshencës. Ajo është bërë të duket e pabarabartë dhe jopopullore si nga bashkëmoshatarët, ashtu edhe nga familja e saj, dhe kushdo që e takon atë. Ajo është reaguar negativisht nga të gjithë ata që e shohin atë, duke lënë të kuptohet se është jo tërheqëse. Ajo është portretizuar si nuk ka identitetin e saj dhe kërkon të "përshtatet" me çdo turmë që mund të gjejë, përfshirë një grup lezbike. Ajo abuzohet vazhdimisht si nga "miqtë" ashtu edhe nga familja.

Chris Griffin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Chris është një imazh pasqyrë i babait të tij dhe ka një talent të fshehur për vizatim. Chris Griffin karakterizohet si fëmijë stereotipik memec. Ai kurrë nuk bën mirë në shkollë apo sport, por në përgjithësi është më i pëlqyer se motra e tij Meg. Edhe ai është jopopullor në shkollë, por në shtëpi ai pëlqehet nga familja e tij. Chris duket se është njeriu i vetëm në familje që mund ta kuptojë Stewie. Kjo mund të jetë një reflektim se sa i thjeshtë është truri i tij. Chris kërkon vazhdimisht miratimin e babait të tij, Peter, por normalisht nuk arrin. Peter i kujtohet vazhdimisht të bëjë gjënë e duhur dhe të njohë përpjekjet e të birit. Peter i njeh përpjekjet e tij dhe një rezultat "përfundim i lumtur". Chris ka spërkatje të një popullariteti të jashtëzakonshëm, ndryshe nga motra e tij Meg, e cila përgjithësisht i ul njerëzit në nivelin e saj.

Stewie Griffin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stewie është një vjeçare djallëzore që në një kohë kishte një obsesion për Dominimin Botëror dhe duke vrarë Lois Griffin. Stewie është foshnja e familjes. Ai është plotësisht i pavëmendshëm për faktin se njerëzit me sa duket nuk mund ta kuptojnë atë, për pjesën më të madhe. Herë pas here, ai do të takojë dikë që mund ta kuptojë. Normalisht, sa më i larguar është dikush nga rrethi i familjes Griffin, aq më shumë të ngjarë do ta kuptojnë Stewie. Stewie është me të vërtetë një super-gjeni. Qeni i familjes, Brian, e kupton atë në mënyrë të përsosur.

Brian Griffin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Brian është qeni i familjes. Ai kënaqet duke pirë dhe është thellësisht i dashuruar me Lois Griffin. Brian nuk është Griffin, pasi Lois vë në dukje se mbiemri i "Griffin" i shtrihet atij vetëm si mirësjellje. Ai u prit nga Peter në simpati dhe që atëherë është bërë "miku i tij më i mirë". Brian karakterizohet si dështim shoqëror që mendon se ai është intelektual, i arsimuar dhe i thellë që Glenn Quagmire solli në vëmendjen e tij ndërsa theksoi defektet e tij në "Jerome Is the New Black". Ai nuk është asnjë nga këto. Ai dështoi në shkollë, kurrë nuk lexoi ndonjë libër me vlerë dhe nuk ka asnjë mendim që nuk është i shoqëruar në pikëpamjet populiste. Ai është jashtëzakonisht liberal. Përzierja e tij si qen është nganjëherë paqartë kur ai daton gratë njerëzore. Ai është partneri në krim me Stewie Griffin, foshnjën e familjes. Stewie është personazhi i vetëm që vazhdimisht e mban në kontroll Brian.

Peter Griffin Jr.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Peter Griffin Jr. mund të ketë qenë foshnja e Peter dhe Lois Griffin që u emërua pas babait të tij. Varri i tij shihet në "The Juice Is Loose".

Dave Griffin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dave Griffin ishte binjaku i Stewie i cili vdiq gjatë lindjes.

Motra tjetër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Chris kujton se Meg vrau motrën e tij tjetër në "Let's Go to the Hop", por ai nuk është i sigurt nëse ka ndodhur apo jo duke thënë "dukej kaq e vërtetë". Peter dhe Lois e korrigjuan me forcë se ishte një ëndërr, duke treguar që ai mund të kishte një motër tjetër njëherësh. Ajo duket se është e panjohur ose pa emër sepse Chris e quajti atë "motra tjetër" e tij, duke nënkuptuar se ai ishte shumë i ri kur gjoja e pa këtë.

Vëllau tjetër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vëllai tjetër është subjekt i një skene komike. Kur Chris shqetësohet për vendet në Quahog Playhouse të jetë mjaft i madh për të në "Brian's Play". Në një reagim kthyes, Chris është shfaqur i ngulur në një vend teatri ndërsa Lois i sjellë atij ushqim dhe batanije. Një shok i ulur në të njëjtën mënyrë shënon se ajo nuk do të kthehet. Kur Chris pyet pse, shoku i tij i dhomës vëren se Lois është gjithashtu nëna e tij.

Vëllau qesharak i Stewie[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vëllau qesharak i Stewie shfaqet në "Mom's the World" kur Stewie beson se do të jetojë përgjithmonë në funeralin e Thelma Griffin, por është i shqetësuar për mirëqenien e vëllait të tij.