First Lady

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

First Lady (shqip : zonja e parë apo gruaja e parë në shtet)

Termi "First Lady" ka prejardhje nga SHBAtë dhe përdoret sidomos në shtetet perëndimore.

"First Lady" quhen bashkëshortet e kryetarëve/presidentëve shtetëror. Roli i këtyre grave shpesh nënçmohet, ndërsa ato luajnë një rol shumë të rëndë në diplomaci kombëtare edhe atë ndërkombëtare. "Zonjat e para" marrin, në krah të burrave të tyre, detyra diplomatike me shumë rëndësi dhe ruajnë marrëdhëniet me familjet e burrështetasve tjerë. Ky kanal informativ shpërblehet me ma shume mirëkuptim në diplomaci.

First Lady nga SHBA[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shqipëri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Argjentinë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Britani e Madhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjermani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të Kancelarëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të Kryetarëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Unioni Sovjetik/Rusia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky artikull në lidhje me Politika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.