Fisi Kryeziu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to searchFisi Kryeziu është popull që ka ekzistuar ne kohët e Lashta të Ilirisë. Ky fis nuk përmendet ne historinë Ilirike Sepse ishte një fis qe jetonte ne mes Fisit Dardan dhe Labeatēt (Kukës, Kosovë).

Fisi Kryeziu Nuk merr pjese ne asnjë Lufte sepse nuk kishte mardhēnje të mira me asnjë fis tjetër madje disa nuk e dini qe ata ekzistonin.

Ata u morren me zhvillimin e fisit te tyre gjë që e arritën deri sa nuk u shtypen nga një grup Romakēsh por disa qe i shpëtuan kësaj u shpërngulen ne Kosovë dhe në Itali.