Gjelosh Gjokaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gjelosh Gjokaj ka lindur në vitin 1933Milesh, lokalitet i Tuzit në Mal të Zi. Në Beograd kreu Shkollën e Mesme të Artit dhe më pas, studimet e larta në Akademinë e Artit. Diplomohet më 1963. Në vitet 1964-1969 themeloi degën e grafikës në Shkollën e Lartë Pedagogjike të Prishtinës. Nga viti 1969 deri më 1983, punoi dhe jetoi në Romë. Që prej 1983 jetoi në Augsburg, Gjermani. U nda nga jeta më 25 shtator 2016.