Jump to content

Gjiri Akaba

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një hartë që përshkruan vendndodhjen e Gjirit të Suezit në raport me Detin e Kuq.

Gjiri i Akabës (arabisht: خَلِيج الْعَقَبَة, romanizuar: Khalīj al-ʿAqaba) ose Gjiri i Eilat (hebraisht: מפרץ אילת, romanizuar: Mifrátz Eilát) është një gji i madh në majën veriore të Detit të Kuq, në lindje të Gadishullit Sinai dhe në perëndim të Gadishullit Arabik. Vija bregdetare e saj është e ndarë nga 4 vende: Egjipti, Izraeli, Jordania dhe Arabia Saudite.