Golo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Departamentet e Perandorisë Franceze më 1811, përfshirë Golon në ishullin e Korsikës

Golo ishte departament prej vitit 1793 deri më 1811. Golo ishte në pjesën veriore dhe lindore të ishullit të Korsikës. Kryeqyteti i saj ishte Bastia. Departamenti u emërua sipas lumit Golo.

Golo formua në vitin 1793 nga ndarja e ish-departamentit të Korsikës, e cila mbuloi tërë ishullin. Korsika u riformua në vitin 1811 kur Liamone dhe Golo u ri-bashkuan.