Grupi i shatatë i elementeve kimike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Grupi i shtate)


Ky grup konsiston ne :

Këto elemente kane 7 elektrone ne shtresën e jashtme. Teknetiumi nuk ka izotope te qëndrueshëm. Ky dhe Prometiumi janë te vetmit elemente përpara poloniumit përtej te cilit asnjë element nuk ka izotope te qëndrueshëm. Ne temperature ambienti janë ne gjendje te ngurte.

Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.