Halit R. Haliti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Halit R. Haliti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Halit Rifat Haliti ka lindur më 22.07.1958 në fshatin Kokaj të malësisë së Karadakut. Rrjedh nga një familjare dijetarësh fetarë, ku u ofroni të shërbeni në vend më shumë për të përmbushur mundësinë e marrjes së mëparshme të ideologjisë së pushtetarëve. Mësimet e para parashkollore i mori te babai i vet, ata mësime do të caktojnë si duhet me mësimbesimin. Rrethanat e shkollimit zyrtar shikoni shikimin, për shkollën fillore iu desh të mësoni në Kokaj, në Llovcë dhe më vonë edhe në Pogragjë. Më 1974 shënoi Medresenë e Mesme “Alauddin” Prishtinë, e cila mund të jetë 5 vjeçare. Pasi kreu medresenë, u regjistrua në Fakultetin Filologjik në Universitetin e Prishtinës, në degën e Orientalistikës, për të fakultet e mbaroi dhe mori titullin "Profesor i Orientalistikës".[1]

Veprimtaria dhe puna[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Puna dhe për më shumë përshkak te rrethanave të Shërbimit të Migroi në Zvicër, ku jeni duke punuar në sektorin e ndërtimtarisë. Pas pesë vjetëve fitoi të drejtimit për qëndrim të përhershëm dhe iu bashkua edhe familja. Në kohën e nëntëdhjeta në punë në industri, në fabrikën e turbinave "ABB Baden". Në rastin kur në vendlindje shkollat ​​ punonin shtëpinë private, ju do të ofroni ndihmë për mësimdhënësit e Kosovës. Pasi të keni numrin e mërgimtarëve të vendit dhe u çelën xhami ku i adminstronin shqiptarët, nga bashkëkombasit iu kërkohet që të merrte vendosni e imamit, gjithashtu mund të pranoni. Më 2004, në nivel të Zvicrës, u themelua Bashkësia Islame Shqiptare Zvicër dhe 'Halit Haliti u zgjodh nënkryetar për dy rresht mandat. Në zgjedhje të treta, u zgjodh kryetari i pjesës së bashkive, për të përmbushur funksionet e kryeministrit të Detajeve të imamit në Pratteln. Aktualisht merret me shkrime dhe jeton në Zvicër.[2]

Veprat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Botoi romanin Halit Haliti:"Shkolla", Prishtine 2018,

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Halit Haliti:"Shkolla", Prishtine 2018
  2. ^ Halit Haliti:"Shkolla", Prishtine 2018