Hapësira airore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Klasat e hapësirës ajrore në Shtetet e Bashkuara.

Hapësira ajrore është pjesa e atmosferës e kontrolluar nga një vend mbi territorin e tij, duke përfshirë ujërat e tij territoriale ose, në përgjithësi, çdo pjesë specifike tredimensionale të atmosferës. Nuk është e njëjtë me hapësirën ajrore, që është termi i përgjithshëm për atmosferën e Tokës dhe hapësirën e jashtme në afërsi të saj.

Brenda Shteteve të Bashkuara:

  • Hapësira ajrore e kontrolluar ekziston aty ku konsiderohet e nevojshme që kontrolli i trafikut ajror të ketë një formë të kontrollit ekzekutiv pozitiv mbi avionët që fluturojnë në atë hapësirë ajrore (megjithatë, kontrolli i trafikut ajror nuk kontrollon domosdoshmërisht trafikun që funksionon sipas rregullave të fluturimit vizual (VFR) brenda kësaj hapësire ajrore).

Hapësira ajrore mund të ndahet më tej në një sërë zonash dhe zonash, duke përfshirë ato ku ka ose kufizime në aktivitetet fluturuese ose ndalim të plotë të aktiviteteve fluturuese.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]