Horseshoe Falls

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamje ajrore nga Horseshoe Falls

Horseshoe Falls i njohur gjithashtu Ujëvarat Kanadeze, është më i madhi nga tre ujëvarat që formojnë kolektivisht Ijëvarat e Niagarëslumin Niagara përgjatë kufirit Kanada-Shtetet e Bashkuara. Përafërsisht 90% e lumit Niagara, pas devijimeve për gjenerimin e energjisë hidroenergjitike, derdhet mbi Horseshoe Falls. Pjesa e mbetur prej 10% rrjedh mbi American Falls dhe Bridal Veil Falls. Ndodhet midis Terrapin PointIshullin e Dhisështetin amerikanNju Jorkut dhe Table Rockprovincën kanadezeOntario.