Hugo Grotius

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Hugo Grotius
Portreti i Hugo Grotius nga Michiel Jansz. van Mierevelt, 1631
EmriHugo Grotius
Lindja10 prill 1583
VendlindjaDelft, Holandë,Republika Holandeze
Vdekja28 gusht 1645 (62 vjç)
VendvdekjaRostock, Suedi
EraFilozofia e shekullit 16
RajoniFilozofia perendimore
Shkolla/traditaLigji natyror
InteresimetFilozofia e luftës, Ligji ndërkombëtar, Filozofia politike
Ide të famshme"Teoricijent i të drejtave natyrore

Hugo Grotius (10 prill 1583 - 28 gusht 1645) ishte jurist, filozof, shkrimtar dhe diplomat hollandez, i njohur ndryshe edhe si Huig de Groot ose Hugo de Groot. Ai së bashku me Alberico Gentilin dhe Francisco de Vitorian vëndosi themelet e së drejtës ndërkombëtare të bazuar në ligjin natyror (natural law).

Annotationes ad Vetus Testamentum, 1732