Hurgada

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hurghada (ose Hurgada, الغردقة arabisht, el-Ghurdaqah) është një vendpushim turistike në Detin e KuqEgjipt. Qytetit është kryeqyteti i guvernatorët e el-el Bahr-kuqe.

Ka dy qendra urbane, Dahar dhe Sekalla (ose Sakkala, Siqala), disa kilometra larg, dhe një rresht të gjatë e hoteleve përgjatë bregdetit. Ka edhe një aeroport.

Deri kohët e fundit mjaft Hurghada ishte një komunitet të vogël peshkimi. Sot, qyteti ka 42.967 banorë (31 dhjetor 2005) dhe është i ndarë në tri fusha kryesore. El Dahar, pjesa e vjetër e stacioneve të autobuzave, zyra postare dhe pazari i madh, Sekalla është pjesë e reja, dhe El Korr Rrugor, e cila shtrihet deri në jug të objekteve hoteliere, madje më të reja. E gjithë zona 30-40 km shtrihet përgjatë bregdetit.