Zona kohore në Evropën Lindore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zona kohore në Evropën Lindore në shtetet botërore (me ngjyrë të verdhë)

Zona kohore në Evropën Lindore (EET) është 2 orë përpara të Koha e Koordinuar Botërore.

Përdorimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më poshtë janë disa shtete të cilat e përdorin Zona kohore në Evropën Lindore vetëm gjatë dimrit:

 • Bullgaria, që nga viti 1894
 • Qiproja
 • Egjipti, nga viti 1988 deri në vitin 2011, pastaj e përdori pësëri më 2014, pastaj e riparaqiti nga korriku 2016.
 • Estonia, në vitet 1921–40 dhe që nga viti 1990
 • Finlanda, që nga viti 1921
 • Greqia, që nga viti 1916
 • Izraeli, që nga viti 1948 nën zonën kohore të Izraelit
 • Jordania
 • Letonia, në vitet 1926–40 dhe që nga viti 1990
 • Libani
 • Lituania, në vitet 1920–40 dhe që nga viti 1990, pastaj e la më 1998–1999
 • Moldavia, në vitet 1918–40, 1941–44 dhe që nga vitit 1991
 • Territoret e Palestinës
 • Romania
 • Siria
 • Turqia, që nga viti 1910, pastaj e la më 1978–85
 • Ukraina, në vitet 1922–30 dhe që nga viti 1990

Zonat që e kanë përdorur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Moska e përdori në vitet 1922–30 dhe 1991–92.
 • Bjellorusia e përdori në vitet 1922–30 dhe 1990–2011.
 • Polonia e përdori në vitet 1918-22.
 • Republika e Krimesë dhe Sevastopoli e përdori në vitet 1991-94 dhe 1996-2014.