Ilaz ef. Mustafa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
DSC00974.JPG

Ilaz ef. Mustafa është kryeimam - mualim dhe hatib.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mr.Ilaz ef. Mustafa është lindur më 1967 në KokajGjilanit. Pas përfundimit të shkollës fillore në vendlindje, regjistrohet në shkollën e mesme islame “Furkan” në DamaskSirisë ku kreu me sukses në vitin 1989. Studimet Universitare i vazhdoi në “ Unversitetin mbretëror të Jordanisë” në Aman të Jordanisë ku diplomoi më 1994 në katedren e gjuhës dhe lëtërsisë arabe dhe drejtësi islame. Me të kthyer nga studimet filloi punën aktive të thirrësit, imamit, hatibit dhe mualimit. Prej vitit 1994-97 punoi si mësimdhënës në medresenë e mesme “ Alaudin “ paralelja në Gjilan. Pastaj prej vitit 1997-2001 punoi si vaiz në këshillin e bashkësisë islame në Gjilan. Nga viti 2002 e tutje kalon në detyrën e imamit , hatibit dhe mualimit në xhaminë e lagjes Arbëria( ish Qenar Qeshme) në Gjilan. Në virin 2006 botoi veprën e parqë me ligjërata ( hytbe) ” Hytbet e xhamisë” të mbajtura gjatë vizitave nëpër xhamitë e ndryshme të Gjilanit dhe fshatrat për rreth. Ilaz ef. Mustafa kreu studimet pasdiplomike në fushën e sociologjisë në Universitetin e Tetovës.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ilaz ef. Mustafa : Hytbet e Xhamisë, botoi " Drita e jetës " Gjilan 2006.