Jump to content

Ismail Dardhishta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ismail Dardhishta (4 prill 1964, Shkup) është avokat, politikan dhe gjykatës kushtetues nga Maqedonia e Veriut.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ismail Dardhishta ka lindur më 4 prill 1964Shkup . Shkollimin fillor dhe të mesëm e kreu në Shkup dhe më pas në vitin 1984/85 u regjistrua në Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës. Diplomoi në vitin 1989, ndërsa provimin e jurisprudencës e dha në Shkupvitin 1991 . Pas diplomimit, në periudhën 1990-1996, punoi si këshilltar në Kuvendin e Qytetit të Shkupit.

Në të njëjtën kohë, në periudhën 1996-2000 ishte zëvendës anëtar i Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve dhe punoi si nëpunës i pavarur në Komunën QendërShkupit . Pastaj u punësua si zëvendësdrejtor në Agjencinë për nëpunës shtetërorë në periudhën 2000-2002. Në periudhën nga tetori 2002 deri në tetor 2003 është emëruar Ministër i Drejtësisë i Republikës së Maqedonisë . Nga data 20 korrik 2005 deri më 31 dhjetor 2006 ka punuar si anëtar i Këshillit Gjyqësor Republikan.

Në pozitën e gjyqtarit të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Maqedonisë është zgjedhur më 31 korrik 2008 .

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Linqe te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]