Ismet Mehmeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ismeti Mehmeti lindi më 27.12.1944 në fshatin Buricë komuna e Podujevës .Shkollën fillore e filloi në vendlindje dhe e mbaroi në Prishtinë ,shkollën e mesme ekonomike e kreu në Prishtinë . Punoi në Gjykatën e Lartë të Kosovës .Në këtë institucion formoi shoqatën sindikale dhe ishte i pari që hodhi librezën e Partisë Koumuniste.Mori pjesë në të gjitha kongreset e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës.Në shkurt të vitit 1989 është anëtarsuar në Lidhjen Demokratike të Kosovës dhe në zgjedhjet e fundit zgjedhet kryetar i Degës IV të Prishtinës .Për 4 vite me rradhë liroi shtëpinë për nevoja të nxënësve dhe të arsimtarëve të shkollës së mesme "Abdyl Frashëri" .Gjatë kushtrimit të luftës së UÇK-së lëshoi shtëpinë për kurset e pergatitjes për luftë të rinisë shqiptare (për dhënien e ndrihmës së parë ,të cilat i organizon mjekja e njohur ,Flora Brovina dhe Zahide Gjonaj.

[1]

  1. ^ Shatri, Bajram (2010). Arsimi shqip në Kosovë. Prishtinë: Libri shkollor. f. 477.  978-9951-07-727-9.