Jashtëtokësorët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Alienët është një emërtim që tregon qenie që nuk jetojnë në Tokë dhe nuk rrjedhin prej saj. Pasi që nuk ka dëshmi dhe prova të bindëshme për jetën jashtëtokësore, shkencëtarët e kanë hedhur poshtë ekzistencen e tyre.

Disa meteoritë shfaqin gjurmë që për ngjasojnë me mikro-organizmat primitive të tokës, por provat nuk kanë përfunduar.

Shumë shkencëtarë besojnë se n.q.s. do të kishte jetë jashtëtokësore ajo është zhvilluar në mënyrë të pavarur në vende të ndryshme të gjithësisë. Hamendësi tjetër e qënies së jashtëtokësorëve dhe jetës jashtëtokësore është teoria e panspermës, e cila parashtron se jeta mund të lindë në një vend dhe më pas përhapet midis planeteve të banueshme.

Format dhe madhësitë e hamendësuara të jetës jashtëtokësore, do të ishin të ndryshme dhe mund të shtrihen nga qenie të arsyeshme humanoide, gjer në format më të vogla e më të thjeshta të jetës mikroskopike.

Ne jashtokesore ne mund te fusim edhe alienet e ndryshem.

A nuk do të ishte emocionuese të ishe personi i parë që zbuloi jetën në një planet tjetër? Shkencëtarët mendojnë se është plotësisht e mundur që ky eksplorues të jetë në shkollë tani.

Të njëjtët shkencëtarë gjithashtu kujtojnë eksploruesit e mundshëm se jeta e parë e huaj që zbulojmë nuk ka të ngjarë të jetë krijesë e gjelbër e butë me sy googly dhe antena të mëdha. Atëherë, çfarë duhet të presësh? Një ekspozitë e quajtur "Alien Earths" ka disa të dhëna.

Imazhi majtas: Shkencëtarët e ardhshëm mund të gjejnë jetën përtej Tokës në univers. Kredia: Instituti i Shkencës Hapësinore

Ekspozita u zhvillua nga Instituti i Shkencës Hapësinore dhe sponsorizuar nga NASA dhe Fondacioni Kombëtar i Shkencës. Ai udhëton në vend, shpesh duke u shfaqur në qendrat lokale të shkencës dhe hedh dritë mbi atë që do të duhet për të zbuluar forma të reja të jetës, se si formohen planetët dhe yjet dhe se si ato janë vendosur dhe identifikuar.

Kur ecni nëpër dyert në Alien Earths, do të gjeni një gamë të gjerë aktivitetesh interaktive që ilustrojnë problemet reale me të cilat përballen shkencëtarët, të tilla si mënyrën e gjetjes së planetëve që rrotullohen rreth yjeve shumë larg për t’u parë nga Toka ose për tu arritur nga anijet kozmike, dhe zgjidhjet që kanë dalë. Ju gjithashtu do të mësoni se, shanset janë, format e para të jetës që zbulojmë në një planet tjetër nuk do të jenë monstra të frikshme, por mikrobe dhe baktere.

Shikoni edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

A nuk do të ishte emocionuese të ishe personi i parë që zbuloi jetën në një planet tjetër? Shkencëtarët mendojnë se është plotësisht e mundur që ky eksplorues të jetë në shkollë tani.

Të njëjtët shkencëtarë gjithashtu kujtojnë eksploruesit e mundshëm se jeta e parë e huaj që zbulojmë nuk ka të ngjarë të jetë krijesë e gjelbër e butë me sy googly dhe antena të mëdha. Atëherë, çfarë duhet të presësh? Një ekspozitë e quajtur "Alien Earths" ka disa të dhëna.

Ekspozita u zhvillua nga Instituti i Shkencës Hapësinore dhe sponsorizuar nga NASA dhe Fondacioni Kombëtar i Shkencës. Ai udhëton në vend, shpesh duke u shfaqur në qendrat lokale të shkencës dhe hedh dritë mbi atë që do të duhet për të zbuluar forma të reja të jetës, se si formohen planetët dhe yjet dhe se si ato janë vendosur dhe identifikuar.

Kur ecni nëpër dyert në Alien Earths, do të gjeni një gamë të gjerë aktivitetesh interaktive që ilustrojnë problemet reale me të cilat përballen shkencëtarët, të tilla si mënyrën e gjetjes së planetëve që rrotullohen rreth yjeve shumë larg për t’u parë nga Toka ose për tu arritur nga anijet kozmike, dhe zgjidhjet që kanë dalë. Ju gjithashtu do të mësoni se, shanset janë, format e para të jetës që zbulojmë në një planet tjetër nuk do të jenë monstra të frikshme, por mikrobe dhe baktere.