Julia Kempe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Julia Kempe është një studiuese franceze, gjermane dhe izraelite në llogaritjet kuantike . [1] Kempe lindi në Berlinin Lindor në një familje ruse. [2] Ajo ishte arsimuar në Austri, Australi, Francë dhe SH.B.A. Ajo aktualisht është një studiuese në CNRS dhe në Universitetin Paris Diderot dhe është Drejtore e Qendrës për Shkencë të të Dhënave në NYU. [3]

Edukimi dhe karriera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kempe u rrit në Berlinin Lindor. Ajo u transferua në Vjenë në 1990 kur ishte 17 vjeç. Ajo bëri studimet e saj universitare në matematikë dhe fizikë në Universitetin e Vjenës nga 1992 deri 1995, me një vit si studente shkëmbimi në fizikë në Universitetin e Teknologjisë Sidnej . Ajo më pas fitoi dy tituj Master të Studimeve të Avancuara (DEA) në Francë: një në matematikë në 1996 nga Universiteti Pierre dhe Marie Curie dhe një tjetër në 1997 në fizikë nga École Normale Supérieure . Ajo përfundoi dy doktorata në 2001. Teza për doktoraturën e saj në shkencën e kompjuterike nga ecole Nationale Superieure des Telecommunications e titulluar Quantum Computing: Udhëtime të Rastësishme dhe Ngatërrim, dhe mbikqyrej nga Gérard Cohen . Ph.D. e saj e dytë, në matematikë, ishte nga Universiteti i Kalifornisë, Berkeley, me një tezë të titulluar Universal Noiseless Quantum Computation: Theory and Applications dhe u mbikëqyr bashkërisht nga Elwyn Berlekamp dhe kimisti K. Birgitta Whaley . [4]

Ajo u bashkua me CNRS në Universitetin e Paris-Sud në 2001 (duke u mbivendosur me studimet postdoktorale në Berkeley dhe Instituti i Kërkimeve Matematikore Berkeley), u bashkua me fakultetin e Universitetit të Tel Aviv në 2007, dhe e zhvendosi pozicionin e saj CNRS nga Paris-Sud në Paris Diderot në 2010. Ajo u bë Drejtoresh e Qendrës së Shkencës së të Dhënave në NYU dhe Profesore në Institutin Courant në Shtator 2018.

Çmime dhe Tituj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 2006, Kempe fitoi medaljen e bronztë të CNRS dhe Çmimin Irène Joliot-Curie të qeverisë franceze. Në vitin 2009 ajo fitoi Çmimin Krill të Fondacionit Ujku, dhe në vitin 2010 ajo fitoi trofeun des femmes en ose (Anglisht: "Women in Gold" trophy [fr] ) për Kërkimin e saj. [5] Ajo u bë 'fisnike' në Rendin Kombëtar të Meritës . [6] në 2010.

Publikime të zgjedhura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Universal quantum computation with the exchange interaction, 2000 Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 • Theory of decoherence-free fault-tolerant universal quantum computation, 2001 Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!) .
 • Quantum random walks: An introductory overview, 2003 Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!) .
 • Quantum random-walk search algorithm, 2003 Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!) .
 • Adiabatic quantum computation is equivalent to standard quantum computation, 2007 Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!) . Rishikuar, Rishikimi SIAM 50 (4): 755–787, 2008, MR

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Julia Kempe élue Femme en Or de la recherche 2010". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ ""Julia Kempe, Quantum Mechanic",". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ "CIMS". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ "CV" (PDF). Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 5. ^ "Julia Kempe élue Femme en Or de la recherche 2010". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 6. ^ "CV" (PDF). Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)