Këshilli Ndërkombëtar i Muzeumeve

Coordinates: 48°50′44″N 2°18′23″E / 48.8455°N 2.3063°E / 48.8455; 2.3063
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Këshilli Ndërkombëtar i Muzeumeve është një organizatë joqeveritare e themeluar në vitin 1946, që mban marrëdhënie zyrtare me UNESCO dhe ka një status konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të Kombeve të Bashkuara. Ky Këshill ka gjithashtu partneritete me subjekte të tilla si Organizata Botërore e Pronës Intelektuale, Interpol, dhe Organizata Botërore e Doganave në mënyrë që të kryejnë misionet e saj ndërkombëtare të shërbimit publik, të cilat përfshijnë luftimin e trafikut të paligjshëm në të mirat kulturore dhe promovimin e menaxhimit të rrezikut gatishmëria e emergjencës për të mbrojtur trashëgiminë kulturore botërore në rast të katastrofave natyrore ose të shkaktuara nga njeriu. Anëtarët e Këshillit marrin kartën e tyre të anëtarësimit, e cila siguron hyrjen falas, ose hyrjen me një normë të reduktuar, në shumë muzeume në të gjithë botën. Këshilli Ndërkombëtar i Muzeumeve zë fill që në zyrën e shkatërruar të Muzeut Ndërkombëtar, themeluar në vitin 1926 nga Lidhja e Kombeve. Si shumë nga iniciativat e Lidhjes, ajo u shpërbë gjatë Luftës së Dytë Botërore, dhe aktivitetet e saj më vonë u rivendosën nga Këshilli ndërkombëtar i Muzeumeve.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

48°50′44″N 2°18′23″E / 48.8455°N 2.3063°E / 48.8455; 2.3063