Karakura

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Qyteti Karakura (空座町 Karakurachō) është një vendbanim fiktiv në anime dhe manga Bleach. Qyteti ndodhet në perëndim të Tokjos.

Karakura është vendlindja e Ichigo Kurosaki. Shumica e banorëve janë të pavetëdijshëm për fantazma dhe forcat shpirtërore që ekzistojnë këtu.

Qyteti Karakura është nën juridiksionin e divizionit të 13-të dhe përmendet si Rrethi 3600 nga Shinigami dhe ndodhet në jūreichi aktual (重 霊 地, Toka e Rëndësishme Shpirtërore) - pika në Botën Njerëzore që posedon përqendrimin më të madh të qenie shpirtërore. Për këtë arsye, Sōsuke Aizen u përpoq ta shkatërronte atë, siç ishte e nevojshme, për të krijuar një kopje të Ōken (王鍵, Çelësi i Mbretit).

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Karakura është e ndarë në 12 rrethe:

 • Yumisawa (弓沢)
 • Kitakawase (北川瀬)
 • Gakuenchô (学園町)
 • Tsubakidai (椿台)
 • Karakura (Casco Antiguo) (空座本町)
 • Mittsumiya (三ツ宮)
 • Mashiba (馬芝)
 • Kinogaya (貴ノ茅)
 • Kasazaki (笠咲)
 • Minamikawase (南川瀬)
 • Sakurabashi (桜橋)
 • Komatsu (黄松)

Lumenjtë që kalojnë nëpër Karakura janë: Karasu (空 須), që rrjedh nëpër qendër, dhe Onose (小野 瀬), e cila ndan perëndimin e qytetit me pjesën tjetër të Tokjos. Ekzistojnë tre parqe të mrekullueshme: Tsubakidai në Sakurabashi, Mashiba Park dhe Yumizawa Park, në Yumizawa.

Vendet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkolla e Mesme Karakura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkolla e Mesme Karakura (空座一校, Karakura Ichikou) është shkolla ku kanë shkuar Ichigo Kurosaki, Inoue Orihime, Yasutora Sado dhe Uryu Ishida e shumë të tjerë.

Uniforma e shkollës përbëhet nga pantallona gri, një bluzë e bardhë e shkurtër dhe gri për djem dhe pantallona të gjera gri, këmishë e bardhë me kravatë e kuqe dhe xhaketë gri për vajzat. Ekziston edhe një bluzë pa mëngë ngjyrë bezhë. Klasa e Ichigos zë tre vendet e para në listën e vitit të klasës së 9-të të përsosmërisë, por në të njëjtën kohë përmban nxënës mediokër dhe të graduar të dobët. Shkolla tërheq një numër të madh aplikimesh nga delikuentët.

Spitali Karakura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spitali i Përgjitshëm Karakura (空座総合病院, Karakura Sōgō Byōin) është objekti kryesor mjekësor në Qytetin Karakura, që ndodhet përkrah stacionit të trenit Honchou të Karakura. Ryūken Ishida ka ndërtuar një dhomë trajnimi në spital. Kisuke Urahara përdor një aftësi të papërcaktuar për të hyrë në zonën e stërvitjes, duke u shfaqur nga një vrimë nëpër hapësirë.[1] Isshin Kurosaki gjithashtu hyri në këtë zonë të fshehur, megjithëse ai nuk shpjegon se si e bëri këtë kur u mor në pyetje nga Ryūken.[2]

Klinika Kurosaki[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Klinika Kurosaki (クロサキ医院, Kurosaki Iin) është një klinikë private mjekësore e drejtuar nga Isshin Kurosaki dhe ndihmuar nga dy vajzat e tij (Yuzu dhe Karin Kurosaki), dhe nganjëherë edhe nga Ichigo. Isshin është i aftë të trajtojë çdo gjë në klinikën e tij, përveç operacioneve të mëdha.

Dyqani Urahara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dyqani Urahara (浦原商店, Urahara Shōten) është një dyqan që merret me gjëra Shinigami. Ajo drejtohet nga Kisuke Urahara.

Burime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Bleach Kapitulli 241, faqja 5
 2. ^ Bleach Kapitulli 241, faqja 11