Jump to content

Kluç

Coordinates: 44°32′N 16°46′E / 44.533°N 16.767°E / 44.533; 16.767
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ključ (e theksuar [kʎûːtʃ]) është një qytet dhe komunë në perëndim të Bosnjës dhe Hercegovinës. Ajo është e vendosur në Federatën e Bosnjës dhe Hercegovinës, dhe është bënë pjesë në Una-Sana Kantonin. Emri i qytetit dhe komunës përkthehet në "Kyç" në gjuhën Boshnjake.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai është i vendosur në një distancë të shkurtër në jug nga Sanski Most. Lumi Sana kalon përmes komunës. Terreni është kryesisht pyjor.

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1991, komuna Ključ përfshinte 61 vendbanime:

 • Biljani Donji
 • Biljani Gornji
 • Budelj Gornji
 • Busije
 • Crkveno
 • Crljeni
 • Čađavica
 • Donja Previja
 • Donja Slatina
 • Donje Ratkovo
 • Donje Sokolovo
 • Donji Ramići
 • Donji Ribnik
 • Donji Vojići
 • Donji Vrbljani
 • Dragoraj
 • Dubočani
 • Gornja Previja
 • Gornja Slatina
 • Gornje Ratkovo
 • Gornje Sokolovo
 • Gornji Ramići
 • Gornji Ribnik
 • Gornji Vojići
 • Gornji Vrbljani
 • Hadžići
 • Hasići
 • Hripavci
 • Humići
 • Jarice
 • Kamičak
 • Ključ
 • Kopjenica
 • Korjenovo
 • Krasulje
 • Lanište
 • Ljubine
 • Međeđe Brdo
 • Mijačica
 • Peći
 • Pištanica
 • Plamenice
 • Prhovo
 • Prisjeka Donja
 • Prisjeka Gornja
 • Rastoka
 • Rudenice
 • Sanica
 • Sanica Donja
 • Sanica Gornja
 • Sitnica
 • Sredice
 • Stražice
 • Treskavac
 • Velagići
 • Velečevo
 • Velijašnica
 • Velije
 • Zableće
 • Zavolje
 • Zgon

Sot komuna Ključ ka 40 vendbanime :

 • Biljani Donji
 • Biljani Gornji
 • Budelj Gornji
 • Crljeni
 • Donje Ratkovo (part)
 • Donje Sokolovo (part)
 • Donji Ramići
 • Donji Vojići
 • Dubočani (part)
 • Gornje Ratkovo (part)
 • Gornji Ramići
 • Gornji Vojići
 • Hadžići
 • Hasići
 • Hripavci
 • Humići
 • Jarice (part)
 • Kamičak
 • Ključ
 • Kopjenica
 • Korjenovo
 • Krasulje
 • Lanište
 • Ljubine (part)
 • Međeđe Brdo
 • Mijačica
 • Peći
 • Pištanica
 • Plamenice
 • Prhovo
 • Prisjeka Donja
 • Prisjeka Gornja
 • Pudin Han
 • Rudenice
 • Sanica
 • Sanica Donja
 • Sanica Gornja
 • Velagići
 • Velečevo (part)
 • Zavolje
 • Zgon

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 44°32'N 16°46' / 44.533°N 16.767°D / 44.533; 16.76744°32′N 16°46′E / 44.533°N 16.767°E / 44.533; 16.767