Komponim kimik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Komponim kimik është një substancë kimike e cila është e përbërë prej dy ose më shumë elemente[1][2][3] që mund të ndahen në substanca të thjeshta me reaksionet kimike.[4] . Komponimet kimike kanë një strukturë të veçantë dhe të përcaktuar kimike.


Burimi[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Brown, Theodore L.; LeMay, H. Eugene; Bursten, Bruce E.; Murphy, Catherine J. & Woodward, Patrick (2009), http://www.pearsonschool.com/index.cfm?locator=PSZ16f&PMDBSUBCATEGORYID=&PMDBSITEID=2781&PMDBSUBSOLUTIONID=&PMDBSOLUTIONID=6724&PMDBSUBJECTAREAID=&PMDBCATEGORYID=814&PMDbProgramId=52962 (11th ed.), Upper Saddle River, NJ: Pearson/Prentice Hall, pp. 5–6, ISBN 0132364891, <http://www.pearsonschool.com/index.cfm?locator=PSZ16f&PMDBSUBCATEGORYID=&PMDBSITEID=2781&PMDBSUBSOLUTIONID=&PMDBSOLUTIONID=6724&PMDBSUBJECTAREAID=&PMDBCATEGORYID=814&PMDbProgramId=52962> 
  2. ^ Hill, John W.; Petrucci, Ralph H.; McCreary, Terry W. & Perry, Scott S. (2005), http://www.pearsonhighered.com/educator/academic/product/0,3110,0131402838,00.html (4th ed.), Upper Saddle River, NJ: Pearson/Prentice Hall, p. 6, ISBN 9780131402836, <http://www.pearsonhighered.com/educator/academic/product/0,3110,0131402838,00.html> 
  3. ^ Whitten, Kenneth W.; Davis, Raymond E. & Peck, M. Larry (2000), [[w:General Chemistry:|]] (6th ed.), Fort Worth, TX: Saunders College Publishing/Harcourt College Publishers, p. 15, ISBN 9780030723735 
  4. ^ Wilbraham, Antony; Matta, Michael; Staley, Dennis & Waterman, Edward (2002), [[w:Chemistry:|]] (1st ed.), Upper Saddle River, NJ: Pearson/Prentice Hall, p. 36, ISBN 0132512106