Kultura në Izrael

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

1 Tishri - Viti i ri Rosh Hashana ne mes te 6 shtator dhe 5 tetor

10 Tishri - Dita e faljes se madhe Yom Kippour ne mese te 15 shtator dhe 14 tetor

15 Tishri - Festa e Souccot ne mese te 20 shtator dhe 19 tetor

22 Tishri - Ansambleja e dites se tete Chemini Atseret ne mese te 27 shtator dhe 26 tetor

15 Nissan - Pashket Pessa'h ne mese 27 mars dhe 25 prill

21 Nissan - Pashket Pessa'h ne mese 2 prill he 1 majit

5 Iyar - Dita e pavarsise Yom Ha'atzmaout ne mese 16 prill dhe 15 maj

6 Sivan - Festa e javes Chavouot ne mese te 16 maj dhe 14 qershore

25 Kislev - Festa e drites Hanoucca ne mese 27 nëntorit dhe 27 dhjetorit