Kundërzbulimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Teknikët civilë të fotografisë (në pjesën e pasme të xhipit) që punojnë për Korpusin e Kundërzbulimit llogariten në një pikë kontrolli në Potsdam, Gjermani, 14 korrik 1945.

Kundërzbulimi është një aktivitet që synon mbrojtjen e programit të inteligjencës së një agjencie nga shërbimi inteligjent i një opozite. Ai përfshin mbledhjen e informacionit dhe kryerjen e aktiviteteve për të parandaluar spiunazhin, sabotimin, atentatet ose aktivitete të tjera të inteligjencës të kryera nga, për, ose në emër të fuqive, organizatave ose personave të huaj.

Shumë vende do të kenë organizata të shumta që fokusohen në një aspekt të ndryshëm të kundërzbulimit, si ai vendas, ndërkombëtar dhe kundër terrorizmit. Disa shtete do ta zyrtarizojnë atë si pjesë të strukturës policore, siç është Byroja Federale e Hetimit (FBI) e Shteteve të Bashkuara. Të tjerët do të krijojnë organe të pavarura, të tilla si MI5 e Mbretërisë së Bashkuar, të tjerët kanë inteligjencë dhe kundërzbulim të grupuar nën të njëjtën agjenci, si Shërbimi Informativ Kanadez i Sigurisë (CSIS).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]