Lec Shkreli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lec Shkreli piktor shqiptar, aktiviteti krijues i tij ka nisur që në vitet 1965. Punimet janë kompozime në vaj, peizazhe të ndryshme dhe natyra të qeta, ku spikasin edhe portretet e grave me kostume të larmishme kombëtare. Lec Shkreli ka një krijimtari gati gjysmëshekullore. Ekspozitën e parë e çeli kur ende ishte në Liceun Artistik, pastaj vijoi me të tjerat në Tiranë, Durrës, Berat e deri në Kopenhagen të Danimarkës.