Ligeri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Çifti liger.

Ligri është kafshë hibride që lind si pasojë e një kryqëzimi shumë të rrallë në disa kushte të krijuara nga njeriu kur një luan mashkull dhe një tigreshë kryejnë marrëdhënje seksuale.

Ligrat janë jashtëzakonisht të mëdhenj - dy herë sa një tigër, kanë veti të tigrit dhe luanit. Pjesa më e madhe e tyre ngjajnë me tigrat më shumë por ka ca të tjerë që duken si të ishin luanë.

Ligri më i madh në histori mësohet të ketë qenë rreth 817 kg.

Fiziku dhe paraqitja[redakto | redakto tekstin burimor]

Ligrat mund të ngjajnë me luanët ose tigrat. Disa janë më shumë se tigrat, por të tjerë kanë ngjashmëri të theksuare me luanët, duke pature një tufë flokësh. Një ligër normal ka shiritat e tigrit dhe ka gjithashtu ngjyrën e artë të luanit. Masa e tyre ëdhtë mjaft e madhe, me disa meshkuj ligra që arrijnë peshën 317.5 kg, ndërsa të tjerë, si për shembull Simbad dhe Hercules, kanë të dy peshë prej rreth 408 kg, edhe pse ata janë vetë dy vjeç.