Jump to content

Limnologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Limnologjia. (greq. λἰμνη, liqe, logia- shkencë), është lëmi e hidrologjisë e cila merret me studimin, hulumtimin e liqeneve, vetitë fizike dhe kimikeujit të liqeneve dhe biologjinë e liqeneve.

François-Alphonse Forel (1841 - 1912) është themelues i limnologjisë me rastin e studimit, hulumtimit të Liqenit të Zhenevës. Limnologjia shfrytëzon të arriturat e principeve dhe metodave të problemeve nga fizika, kimia, gjeografia dhe ekologjia.