Linnean

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Linnean është i lidhur ngushtë me alternativën e drejtshkrimit Linnaean, dhe mund t'i referohet ndonjërës nga këto, të gjitha që lidhen me sistemin origjinal të taksonomisë shkencore të llojeve biologjike ose autorit të tij Carl Linnaeus. Shoqëria Linnean e Londrës sugjeron që dallimi në drejtshkrimin është midis 'Linnaean' duke iu referuar vetë Lineut, veprave të tij, skemës së tij të klasifikimit dhe sistemit të nomenklaturës, dhe 'Linnean' duke iu referuar shoqërive të ndryshme dhe është në përputhje me emri von Linné, i cili Lineu miratoi pasi u fisnikrua në 1761.

Linnean[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Systema naturae, libri ku Lineu përshkroi punën e tij
  • Gjuha Linnean (gjuha taksonomike), mënyra se si Lineu i klasifikonte gjallesat

Linnaean[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Linnean.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.