Lista e fushave të energjisë së ripërtëritshme sipas shteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Panelet diellore dhe turbinat e erës në Gjermani

Kjo është një Listë e fushave të energjisë së ripërtëritshme sipas shteteve. Lista i referohet në përgjithësi burimeve të ripërtëritshme, si edhe energjisë diellore, energjia e erës, energjia gjeotermike, biokarburantet, dhe hidroenergjia. Që nga viti 2013, Kina, Gjermania dhe Japonia, tre prej katër ekonomive më të mëdha botërore, si dhe India, gjenerojnë më shumë energji elektrike nga burimet e ripërtëritshme se sa nga energjia bërthamore.

Rajonet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rajoni Energjia e
ripërtëritshme (ER)
Energjia diellore (ED) Energjia e Erës (EE) Energjia
gjeotermike (EGJ)
Biokarburantet (BK) Hidroenergjia
(Hidro)
Afrikë ER në Afrikë ED në Afrikë EE në Afrikë EGJ në Afrikë BF in Afrikë Hidro në Afrikë
Azi ER në Azi ED në Azi EE në Azi EGJ në Azi BF in Azi Hidro në Azi
Bashkimi Europian ER në BE ED në BE EE në BE EGJ në BE BF in BE Hidro në BE

Lista[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shteti Energjia e
ripërtëritshme (ER)
Energjia diellore (ED) Energjia e erës (EE) Energjia
gjeotermike (EGJ)
Biokarburantet (BK) Hidroenergjia
(Hidro)
Afghanistan ER në Afghanistan ED në Afghanistan EE në Afghanistan EGJ në Afghanistan BK në Afghanistan Hidro në Afghanistan
Shqipëri ER në Shqipëri ED në Shqipëri EE në Shqipëri EGJ në Shqipëri BK në Shqipëri Hidro në Shqipëri
Algjeri ER në Algjeri ED në Algjeri EE në Algjeri EGJ në Algjeri BK në Algjeri Hidro në Algjeri
Andorrë ER në Andorrë ED në Andorrë EE në Andorrë EGJ në Andorrë BK në Andorrë Hidro në Andorrë
Angolë ER në Angolë ED në Angolë EE në Angolë EGJ në Angolë BK në Angolë Hidro në Angolë
Antigua dhe Barbuda ER në Antigua dhe Barbuda ED në Antigua dhe Barbuda EE në Antigua dhe Barbuda EGJ në Antigua dhe Barbuda BK në Antigua dhe Barbuda Hidro në Antigua dhe Barbuda
Argjentinë ER në Argjentinë ED në Argjentinë EE në Argjentinë EGJ në Argjentinë BK në Argjentinë Hidro në Argjentinë
Armeni ER në Armeni ED në Armeni EE në Armeni EGJ në Armeni BK në Armeni Hidro në Armeni
Australi ER në Australi ED në Australi EE në Australi EGJ në Australi BK në Australi Hidro në Australi
Austri ER në Austri ED në Austri EE në Austri EGJ në Austri BK në Austri Hidro në Austri
Azerbaixhan ER në Azerbaixhan ED në Azerbaixhan EE në Azerbaixhan EGJ në Azerbaixhan BK në Azerbaixhan Hidro në Azerbaixhan
Bahamet ER në Bahamet ED në Bahamet EE në Bahamet EGJ në Bahamet BK në Bahamet Hidro në Bahamet
Bahrain ER në Bahrain ED në Bahrain EE në Bahrain EGJ në Bahrain BK në Bahrain Hidro në Bahrain
Bangladesh ER në Bangladesh ED në Bangladesh EE në Bangladesh EGJ në Bangladesh BK në Bangladesh Hidro në Bangladesh
Barbados ER në Barbados ED në Barbados EE në Barbados EGJ në Barbados BK në Barbados Hidro në Barbados
Bjellorusi ER në Bjellorusi ED në Bjellorusi EE në Bjellorusi EGJ në Bjellorusi BK në Bjellorusi Hidro në Bjellorusi
Belgjikë ER në Belgjikë ED në Belgjikë EE në Belgjikë EGJ në Belgjikë BK në Belgjikë Hidro në Belgjikë
Belize ER në Belize ED në Belize EE në Belize EGJ në Belize BK në Belize Hidro në Belize
Benin ER në Benin ED në Benin EE në Benin EGJ në Benin BK në Benin Hidro në Benin
Butan ER në Butan ED në Butan EE në Butan EGJ në Butan BK në Butan Hidro në Butan
Bolivi ER në Bolivi ED në Bolivi EE në Bolivi EGJ në Bolivi BK në Bolivi Hidro në Bolivi
Bosnjë ER në Bosnjë ED në Bosnjë EE në Bosnjë EGJ në Bosnjë BK në Bosnjë Hidro në Bosnjë
Botsuanë ER në Botsuanë ED në Botsuanë EE në Botsuanë EGJ në Botsuanë BK në Botsuanë Hidro në Botsuanë
Brazil ER në Brazil ED në Brazil EE në Brazil EGJ në Brazil BK në Brazil Hidro në Brazil
Brunei ER në Brunei ED në Brunei EE në Brunei EGJ në Brunei BK në Brunei Hidro në Brunei
Bullgari ER në Bullgari ED në Bullgari EE në Bullgari EGJ në Bullgari BK në Bullgari Hidro në Bullgari
Burkina Faso ER në Burkina Faso ED në Burkina Faso EE në Burkina Faso EGJ në Burkina Faso BK në Burkina Faso Hidro në Burkina Faso
Burundi ER në Burundi ED në Burundi EE në Burundi EGJ në Burundi BK në Burundi Hidro në Burundi
Kamboxhi ER në Kamboxhi ED në Kamboxhi EE në Kamboxhi EGJ në Kamboxhi BK në Kamboxhi Hidro në Kamboxhi
Kamerun ER në Kamerun ED në Kamerun EE në Kamerun EGJ në Kamerun BK në Kamerun Hidro në Kamerun
Kanadë ER në Kanadë ED në Kanadë EE në Kanadë EGJ në Kanadë BK në Kanadë Hidro në Kanadë
Cape Verde ER në Cape Verde ED në Cape Verde EE në Cape Verde EGJ në Cape Verde BK në Cape Verde Hidro në Cape Verde
Republikën e Afrikës Qendrore ER në Republikën e Afrikës Qendrore ED në Republikën e Afrikës Qendrore EE në Republikën e Afrikës Qendrore EGJ në Republikën e Afrikës Qendrore BK në Republikën e Afrikës Qendrore Hidro në Republikën e Afrikës Qendrore
Çad ER në Çad ED në Çad EE në Çad EGJ në Çad BK në Çad Hidro në Çad
Kili ER në Kili ED në Kili EE në Kili EGJ në Kili BK në Kili Hidro në Kili
Kinë ER në Kinë ED në Kinë EE në Kinë EGJ në Kinë BK në Kinë Hidro në Kinë
Hong Kong ER në Hong Kong ED në Hong Kong EE në Hong Kong EGJ në Hong Kong BK në Hong Kong Hidro në Hong Kong
Macau ER në Macau ED në Macau EE në Macau EGJ në Macau BK në Macau Hidro në Macau
Kolumbi ER në Kolumbi ED në Kolumbi EE në Kolumbi EGJ në Kolumbi BK në Kolumbi Hidro në Kolumbi
Komore ER në Komore ED në Komore EE në Komore EGJ në Komore BK në Komore Hidro në Komore
Kongo ER në Kongo ED në Kongo EE në Kongo EGJ në Kongo BK në Kongo Hidro në Kongo
RD e Kongos ER në RD e Kongos ED në RD e Kongos EE në RD e Kongos EGJ në RD e Kongos BK në RD e Kongos Hidro në RD e Kongos
Kosta Rikë ER në Kosta Rikë ED në Kosta Rikë EE në Kosta Rikë EGJ në Kosta Rikë BK në Kosta Rikë Hidro në Kosta Rikë
Bregun e Fildishtë ER në Bregun e Fildishtë ED në Bregun e Fildishtë EE në Bregun e Fildishtë EGJ në Bregun e Fildishtë BK në Bregun e Fildishtë Hidro në Bregun e Fildishtë
Croatia ER në Croatia ED në Croatia EE në Croatia EGJ në Croatia BK në Croatia Hidro në Croatia
Kubë ER në Kubë ED në Kubë EE në Kubë EGJ në Kubë BK në Kubë Hidro në Kubë
Qipro ER në Qipro ED në Qipro EE në Qipro EGJ në Qipro BK në Qipro Hidro në Qipro
Çeki ER në Çeki ED në Çeki EE në Çeki EGJ në Çeki BK në Çeki Hidro në Çeki
Danimarka ER në Danimarkë ED në Danimarkë EE në Danimarkë EGJ në Danimarkë BK në Danimarkë Hidro në Danimarkë
Xhibut ER në Xhibut ED në Xhibut EE në Xhibut EGJ në Xhibut BK në Xhibut Hidro në Xhibut
Dominikë ER në Dominikë ED në Dominikë EE në Dominikë EGJ në Dominikë BK në Dominikë Hidro në Dominikë
Republika Domenikane ER në Republikën Domenikane ED në Republikën Domenikane EE në Republikën Domenikane EGJ në Republikën Domenikane BK në Republikën Domenikane Hidro në Republikën Domenikane
Ekuador ER në Ekuador ED në Ekuador EE në Ekuador EGJ në Ekuador BK në Ekuador Hidro në Ekuador
Egjipt ER në Egjipt ED në Egjipt EE në Egjipt EGJ në Egjipt BK në Egjipt Hidro në Egjipt
El Salvador ER në El Salvador ED në El Salvador EE në El Salvador EGJ në El Salvador BK në El Salvador Hidro në El Salvador
Guinea Ekuatoriale ER në Guinean Ekuatoriale ED në Guinean Ekuatoriale EE në Guinean Ekuatoriale EGJ në Guinean Ekuatoriale BK në Guinean Ekuatoriale Hidro në Guinean Ekuatoriale
Eritrea ER në Eritrea ED në Eritrea EE në Eritrea EGJ në Eritrea BK në Eritrea Hidro në Eritrea
Estoni ER në Estoni ED në Estoni EE në Estoni EGJ në Estoni BK në Estoni Hidro në Estoni
Etiopi ER në Etiopi ED në Etiopi EE në Etiopi EGJ në Etiopi BK në Etiopi Hidro në Etiopi
Finlandë ER në Finlandë ED në Finlandë EE në Finlandë EGJ në Finlandë BK në Finlandë Hidro në Finlandë
Francë ER në Francë ED në Francë EE në Francë EGJ në Francë BK në Francë Hidro në Francë
Gjermani ER në Gjermani ED në Gjermani EE në Gjermani EGJ në Gjermani BK në Gjermani Hidro në Gjermani
Greqi ER në Greqi ED në Greqi EE në Greqi EGJ në Greqi BK në Greqi Hidro në Greqi
Hait ER në Hait ED në Hait EE në Hait EGJ në Hait BK në Hait Hidro në Hait
Hungari ER në Hungari ED në Hungari EE në Hungari EGJ në Hungari BK në Hungari Hidro në Hungari
Islandë ER në Islandë ED në Islandë EE në Islandë EGJ në Islandë BK në Islandë Hidro në Islandë
Indi ER në Indi ED në Indi EE në Indi EGJ në Indi BK në Indi Hidro në Indi
Indonezi ER në Indonezi ED në Indonezi EE në Indonezi EGJ në Indonezi BK në Indonezi Hidro në Indonezi
Iran ER në Iran ED në Iran EE në Iran EGJ në Iran BK në Iran Hidro në Iran
Irak ER në Irak ED në Irak EE në Irak EGJ në Irak BK në Irak Hidro në Irak
Irlandë ER në Irlandë ED në Irlandë EE në Irlandë EGJ në Irlandë BK në Irlandë Hidro në Irlandë
Izrael ER në Izrael ED në Izrael EE në Izrael EGJ në Izrael BK në Izrael Hidro në Izrael
Itali ER në Itali ED në Itali EE në Itali EGJ në Itali BK në Itali Hidro në Itali
Japoni ER në Japoni ED në Japoni EE në Japoni EGJ në Japoni BK në Japoni Hidro në Japoni
Kenia ER në Kenia ED në Kenia EE në Kenia EGJ në Kenia BK në Kenia Hidro në Kenia
Laos ER në Laos ED në Laos EE në Laos EGJ në Laos BK në Laos Hidro në Laos
Letoni ER në Letoni ED në Letoni EE në Letoni EGJ në Letoni BK në Letoni Hidro në Letoni
Liban ER në Liban ED në Liban EE në Liban EGJ në Liban BK në Liban Hidro në Liban
Lituani ER në Lituani ED në Lituani EE në Lituani EGJ në Lituani BK në Lituani Hidro në Lituani
Luksemburg ER në Luksemburg ED në Luksemburg EE në Luksemburg EGJ në Luksemburg BK në Luksemburg Hidro në Luksemburg
Maqedoni ER në Maqedoni ED në Maqedoni EE në Maqedoni EGJ në Maqedoni BK në Maqedoni Hidro në Maqedoni
Malajzi ER në Malajzi ED në Malajzi EE në Malajzi EGJ në Malajzi BK në Malajzi Hidro në Malajzi
Maltë ER në Maltë ED në Maltë EE në Maltë EGJ në Maltë BK në Maltë Hidro në Maltë
Meksikë ER në Meksikë ED në Meksikë EE në Meksikë EGJ në Meksikë BK në Meksikë Hidro në Meksikë
Moldavi ER në Moldavi ED në Moldavi EE në Moldavi EGJ në Moldavi BK në Moldavi Hidro në Moldavi
Mongoli ER në Mongoli ED në Mongoli EE në Mongoli EGJ në Mongoli BK në Mongoli Hidro në Mongoli
Mali i Zi ER në Mal të Zi ED në Mal të Zi EE në Mal të Zi EGJ në Mal të Zi BK në Mal të Zi Hidro në Mal të Zi
Marok ER në Marok ED në Marok EE në Marok EGJ në Marok BK në Marok Hidro në Marok
Mianmar ER në Mianmar ED në Mianmar EE në Mianmar EGJ në Mianmar BK në Mianmar Hidro në Mianmar
Nepal ER në Nepal ED në Nepal EE në Nepal EGJ në Nepal BK në Nepal Hidro në Nepal
Holandë ER në Holandë ED në Holandë EE në Holandë EGJ në Holandë BK në Holandë Hidro në Holandë
Zelanda e Re ER në NZ ED në NZ EE në NZ EGJ në NZ BK në NZ Hidro në NZ
Nigeri ER në Nigeri ED në Nigeri EE në Nigeri EGJ në Nigeri BK në Nigeri Hidro në Nigeri
Norvegji ER në Norvegji ED në Norvegji EE në Norvegji EGJ në Norvegji BK në Norvegji Hidro në Norvegji
Pakistan ER në Pakistan ED në Pakistan EE në Pakistan EGJ në Pakistan BK në Pakistan Hidro në Pakistan
Filipine ER në the Filipine ED në the Filipine EE në the Filipine EGJ në the Filipine BK në the Filipine Hidro në the Filipine
Poloni ER në Poloni ED në Poloni EE në Poloni EGJ në Poloni BK në Poloni Hidro në Poloni
Portugali ER në Portugali ED në Portugali EE në Portugali EGJ në Portugali BK në Portugali Hidro në Portugali
Rumani ER në Rumani ED në Rumani EE në Rumani EGJ në Rumani BK në Rumani Hidro në Rumani
Rusi ER në Rusi ED në Rusi EE në Rusi EGJ në Rusi BK në Rusi Hidro në Rusi
Arabia Saudite ER në Arabi Saudite ED në Arabi Saudite EE në Arabi Saudite EGJ në Arabi Saudite BK në Arabi Saudite Hidro në Arabi Saudite
Serbi ER në Serbi ED në Serbi EE në Serbi EGJ në Serbi BK në Serbi Hidro në Serbi
Sejshellet ER në Sejshellet ED në Sejshellet EE në Sejshellet EGJ në Sejshellet BK në Sejshellet Hidro në Sejshellet
Singapor ER në Singapor ED në Singapor EE në Singapor EGJ në Singapor BK në Singapor Hidro në Singapor
Sllovakia ER në Sllovakia ED në Sllovakia EE në Sllovakia EGJ në Sllovakia BK në Sllovakia Hidro në Sllovakia
Slloveni ER në Slloveni ED në Slloveni EE në Slloveni EGJ në Slloveni BK në Slloveni Hidro në Slloveni
Somali ER në Somali ED në Somali EE në Somali EGJ në Somali BK në Somali Hidro në Somali
Afrika Jugore ER në Afrikë Jugore ED në Afrikë Jugore EE në Afrikë Jugore EGJ në Afrikë Jugore BK në Afrikë Jugore Hidro në Afrikë Jugore
Koreja Jugore ER në Korenë Jugore ED në Korenë Jugore EE në Korenë Jugore EGJ në Korenë Jugore BK në Korenë Jugore Hidro në Korenë Jugore
Spanjë ER në Spanjë ED në Spanjë EE në Spanjë EGJ në Spanjë BK në Spanjë Hidro në Spanjë
Sri Lanka ER në Sri Lanka ED në Sri Lanka EE në Sri Lanka EGJ në Sri Lanka BK në Sri Lanka Hidro në Sri Lanka
Suedi ER në Suedi ED në Suedi EE në Suedi EGJ në Suedi BK në Suedi Hidro në Suedi
Switzerland ER në Switzerland ED në Switzerland EE në Switzerland EGJ në Switzerland BK në Switzerland Hidro në Switzerland
Republika e Kinës ER në Republikën e Kinës ED në Republikën e Kinës EE në Republikën e Kinës EGJ në Republikën e Kinës BK në Republikën e Kinës Hidro në Republikën e Kinës
Tajlandë ER në Tajlandë ED në Tajlandë EE në Tajlandë EGJ në Tajlandë BK në Tajlandë Hidro në Tajlandë
Turqi ER në Turqi ED në Turqi EE në Turqi EGJ në Turqi BK në Turqi Hidro në Turqi
Tuvalu ER në Tuvalu ED në Tuvalu EE në Tuvalu EGJ në Tuvalu BK në Tuvalu Hidro në Tuvalu
Ukrainë ER në Ukrainë ED në Ukrainë EE në Ukrainë EGJ në Ukrainë BK në Ukrainë Hidro në Ukrainë
Mbretëria e Bashkuar ER në the UK ED në the UK EE në the UK EGJ në the UK BK në the UK Hidro në the UK
Shtetet e Bashkuara ER në the US ED në the US EE në the US EGJ në the US BK në the US Hidro në the US
Venezuelë ER në Venezuelë ED në Venezuelë EE në Venezuelë EGJ në Venezuelë BK në Venezuelë Hidro në Venezuelë
Vietnam ER në Vietnam ED në Vietnam EE në Vietnam EGJ në Vietnam BK në Vietnam Hidro në Vietnam
Jemen ER në Jemen ED në Jemen EE në Jemen EGJ në Jemen BK në Jemen Hidro në Jemen

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]