Lista e ishujve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e ishujve të grupuara sipas oqeaneve dhe kontinenteve.

Dhjetë ishujt më të mëdhenj në botë

Emri Oqeani Shteti Sipërfaqja km2
Grenlanda Atlantik Danimarkë 2.157.600
Guinea Re Paqësor Papua-Guinea re 791.439
Borneo Paqësor Indonezi-Malajzi 725.472
Madagaskar Indian Rep.Malagzeze 587.037
Bafin Arktik Kanda 507.451
Sumatra Paqësor Indonezi 473.604
Honshu Paqësor Japoni 227.411
Britania Madhe Atlantik Mbretëria e Bashkuar 218.040
Viktoria Arktik Kanda 212.197
Ellasmere Arktik Kanada 196. 236 [1]
  1. ^ Atlas themelor i gjeografisë fizike , botimet shkollore Albas Tiranë-Tetovë-Prishtinë viti 2006 , ISBN : 9989-108-37-4