Lista e kontëve dhe kapitenëve të Ulqinit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kont dhe kapiten i Ulqinit
Latinisht: Comes et Capitaneus Dulcinii
Italisht: Conte e Capitano di Dulcigno
Luani i Shën Markut
simbol i Republikës së Venedikut
Mbajtësi inauguruesNicolò Foscolo
Themelimi1405
Shfuqizimi1571

Gjatë sundimit venedikas (1405–1412; 1421–1571), në krye të qytetit të Ulqinit ishte konti dhe kapiteni (it. Conte e Capitano di Dulcigno; lat. Comes et Capitaneus Dulcinii).

Lista[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mur në Kalanë e Ulqinit, që mban emrin kontit dhe kapitenit Johani Bollani (Giovanni Bollani)[1]
Stema

familjare

Emri Vitet në detyrë Titulli Shënime
Nicolò Foscolo 1405 – ? konti dhe kapiteni i parë[2]
Francesco Guoro 1422 – ? provveditore[3] pasi Adrea Querini refuzoi[4]
Nicolo Miani 1423 – ? provveditore[5]
Pietro Diedo 1424 – ? provveditore[6]
Giacomo Civran 1425 – ? provveditore[7]
Andrea di Donato qu Fantin 1427 – ? provveditore[8]
Andrea Arimondo 1428 – ? provveditore[9]
Antonio Contarini 1437 – 1939 kont dhe kapiten[10]
Pietro Balastro 1439 – 1441 kont dhe kapiten[11]
Iacopo Nani 1441 – 1442 podestà, kont dhe kapiten[12][13]
Nicolò da Mosto 1443 – 1444 kont dhe kapiten[13]
Andrea Boldù 1444 – 1446 kont dhe kapiten[13]
Leonardo Calbo 1446 – 1448 kont dhe kapiten[13]
Nicolò Salamon 1448 – 1450 kont dhe kapiten[13]
Giovanni Bollani 1450 – 1452 kont dhe kapiten[13]
Pietro Soranzo 1452 – 1456 kont dhe kapiten[13]
Iacopo (Giacomo) Miani 1456 – 1459 kont dhe kapiten[14][13]
Leonardo Zane 1459 – 1462 kont dhe kapiten[13]
Marco Marcello 1462 – 1465 kont dhe kapiten[13][14]
Michele Darmer 1465 – 1468 kont dhe kapiten[13]
Giovanni Lombardo 1468 – 1471 podestà [15], kont dhe kapiten[13]
Alvise Moro 1470 – 1473 kont dhe kapiten[16]
Iacopo (Giacomo) Tagliapietra 1473 – 1476 kont dhe kapiten[17]
Tommaso (Toma) Salamon 1476 – 1479 kont dhe kapiten[18]
Andrea Michiel 1479 – 1481 podestà[19], kont dhe kapiten[13]
Pietro Tiepolo 1481 – 1485 kont dhe kapiten[20]
Antonio Minotto 1485 kont dhe kapiten[21]
Pietro Venier 1486 – 1489 kont dhe kapiten[22]
Carlo Salamon 1489 –1492 kont dhe kapiten[13]
Antonio Bon 1492 – 1494 kont dhe kapiten[23]
Marco Marcello 1494 – 1497 kont dhe kapiten[24]
Pietro Nadal 1497 – 1500 kont dhe kapiten[25][26]
Francesco Tagliapietra 1500 – 1503 kont dhe kapiten[27] pasi refuzuan Filippo Cocco,

Girolamo Pisani e Lorezno Foscarini[28]

Alvise Baffo 1503 – 1505 kont dhe kapiten[29][30]
Alvise Moro 1505 – 1507 kont dhe kapiten[31] pasi refuzoi Daniele Moro
Stefano Lion 1507 – 1510 kont dhe kapiten[32]
Pietro Bondumier 1510 – 1513 podestà dhe kapiten[33] pasi refuzoi Iacopo Pizzamano
Andrea Marcello 1513 – 1515 kont dhe kapiten[34][35]
Iacopo Loredan 1515 – 1517 kont dhe kapiten pasi refuzoi Bernardino Venier[36]
Francesco Corner 1517 – 1520 kont dhe kapiten pasi refuzuan Girolamo da Pesaro

e Marco Querini[36]

Alessandro Permarino 1520 – ? kont dhe kapiten[37]
Alvise Cicogna 1531 – ? podestà[38]
Baldassare Condumier (Bondumier) rreth vitit 1544 kont dhe kapiten[39]

Shih dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Case studies on two fortified cities in Montenegro: Kotor and Ulcinj". iris.polito.it (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 2. ^ Crevato-Selvaggi, Bruno. "Fasti dalmati. Reggimenti e Rettori nella Dalmazia veneziana / Dalmatian rolls. Districts of the Venetian Dalmatia and their governors (in Italian)". Per Rita Tolomeo, scritti di amici sulla Dalmazia e l’Europa centro-orientale (në italisht).
 3. ^ "BALLA d'Oro I , Venezia , Progetto Divenire , Gabriel , Gritti , Loredan , Lando , Gradenigo , Grimani , Guoro , Lion , Gonzaga". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 4. ^ "VLAVEST , Venezia , prove di eta , anno 1422". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 5. ^ "BALLA d'Oro I , Venezia , Consiglio Maggiore , Moro , Morosini , Marin , Malipiero , Marcello , Great Council entries". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 6. ^ "Venezia , prove di eta , anno 1421". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 7. ^ "Venezia , Prove di eta , anno 1425". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 8. ^ "BALLA d'Oro Venezia , Abramo , Arimondo , Barbarigo , Barbaro , Balbi , Barbo , Avonal , Bragadin". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 9. ^ "Venezia , prove di eta , anno 1428". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 10. ^ "BALLA d'Oro I , Contarini , Venezia , Corner , Correr , Cocco , Coppo , Condulmer , Calbo , Caotorta , Capello , Celsi, Cicogna". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 11. ^ "BALLA d'Oro Venezia , Abramo , Arimondo , Barbarigo , Barbaro , Balbi , Barbo , Avonal , Bragadin". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 12. ^ O'Connell, Monique (2009-04-27). Men of Empire: Power and Negotiation in Venice's Maritime State (në anglisht). JHU Press. ISBN 978-0-8018-9637-8.
 13. ^ a b c d e f g h i j k l m n Kohl; Mozzato; O’Connell. "The Rulers of Venice, 1332-1524". rulersofvenice.org (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 14. ^ a b "BALLA d'Oro I , Venezia , Consiglio Maggiore , Moro , Morosini , Marin , Malipiero , Marcello , Great Council entries". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 15. ^ "BALLA d'Oro III". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 16. ^ "BALLA d'Oro III". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 17. ^ "BALLA d'Oro I , Venezia , Great Council , probation , Tron , Tiepolo , Trevisan , Sanudo , Sagredo , Soranzo , Spata Fuore , Storlado , Surian , Salamon , Signolo". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 18. ^ "BALLA d'Oro III". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 19. ^ "BALLA d'Oro III". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 20. ^ "BALLA d'Oro III". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 21. ^ "BALLA d'Oro III". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 22. ^ "Venezia , Prove di Eta anno 1469 , Great Council , podesta Padua , Arimondo , Contarini , Dona , Morosini, Malipiero , Quaranta civil". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 23. ^ "Venezia , Balla d'oro anno 1463 , Arimondo , Barbaro , Bondumier". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 24. ^ "BALLA d'oro part III , Magno - Orio". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 25. ^ Carducci, Giosuè; Fiorini, Vittorio; Fedele, Pietro; Muratori, Lodovico Antonio (1900). Rerum italicarum scriptores: raccolta degli storici italiani dal cinquecento al millecinquecento (PDF) (në latinisht). Citta di Castello: S. Lapi. OCLC 1050251279.
 26. ^ "BALLA d'Oro I , Venezia , Great Council , probation , Tron , Tiepolo , Trevisan , Sanudo , Sagredo , Soranzo , Spata Fuore , Storlado , Surian , Salamon , Signolo". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 27. ^ "BALLA d". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 28. ^ Kohl; Mozzato; O’Connell. "The Rulers of Venice, 1332-1524". rulersofvenice.org (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 29. ^ Morin, Marco F. "Steel from the Serenissima to the Ottomans". ICOSEH 2017 (në anglisht).
 30. ^ "Venezia , Balla d'oro anno 1463 , Arimondo , Barbaro , Bondumier". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 31. ^ Marković, Savo (2021). "Dabri, istaknuti patricijski rod u Ulcinju" (PDF). Историјски записи (në kroatisht) (3–4): 7–52. ISSN 0021-2652.
 32. ^ "BALLA d". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 33. ^ "Venezia , Balla d'oro anno 1463 , Arimondo , Barbaro , Bondumier". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 34. ^ "Beinecke MS 381". pre1600ms.beinecke.library.yale.edu (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 35. ^ "Venetian document. - Yale University Library". collections.library.yale.edu (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.
 36. ^ a b Kohl; Mozzato; O’Connell. "The Rulers of Venice, 1332-1524". rulersofvenice.org (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 37. ^ Kohl; Mozzato; O’Connell. "The Rulers of Venice, 1332-1524". rulersofvenice.org (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 38. ^ "BALLA d'Oro II , Contarini , Corner , Correr , Cocco , Condulmer , Civran , Caravello , Celsi , Calbo , Capello , Great Council Venice , Cicogna". www.rikvanhauwe.be (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 39. ^ "dLib.si - "Verita d'alcuni heretici"". www.dlib.si (në anglisht). Marrë më 2022-06-16.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)