Lista e kryetarëve të Ulqinit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kryetar i Komunës së Ulqinit
Predsjednik Opštine Ulcinj
Në detyrë
Omer Bajraktari

që nga 3 qershori 2022
Raporton tekKuvendi i Komunës
SeliaBulevardi Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Ulqin
Kohëzgjatja e detyrësKatër vjet, me mundësi rizgjedhjeje
Faqja zyrtareul-gov.me

Këtu gjeni listën e kryetarëve të komunës së Ulqinit.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Republika e Venedikut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për më shumë informacione shikoni artikullin Lista e kontëve dhe kapitenëve të Ulqinit

Para Luftës së Dytë Botërore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjatë Luftës së Dytë Botërore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryetarë të Bashkisë së Ulqinit, si pjesë e Mbretërisë Shqiptare:

Gjatë komunizmit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Jovan Gjurashkoviq
  • Hasan Mavriqi, 1944 – 1945[3]
  • Marko Çarmak
  • Sqepo Kalugjeroviq
  • Ali Resulbegu
  • Blazho Mashanoviq
  • Januz Pelinku
  • Mihailo Lekoviq
  • Andrija Petriçeviq
  • Hodo Resulbegu
  • Luka Knezheviq
  • Fadil Taipi, 1968 – 1972 1969 – 1974 dhe, herën e dytë, gjatë viteve 1984 – 1985
  • Marko Kallugjeroviq
  • Mishko Miroviq
  • Luka Gjakonoviq
  • Vasilije Gjakonoviq

Kryetarët e Komunës së Ulqinit (1990–sot)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Partitë

  LDMZ   UDSH   FORCA   PD   PDS   URA

No. Emri
(vitlindja–vitvdekja)
Portreti Mandati Partia Zgjedhjet
Kryetar i Komunës së Ulqinit
1990–sot
1 Mehmet Bardhi 28 dhjetor 1990 1996 Lidhja Demokratike në Mal të Zi 1990
1992
2 Osman Rexha 1996 1998 Lidhja Demokratike në Mal të Zi 1996 [4]
3 Skender Hoxha 1998 2002 Lidhja Demokratike në Mal të Zi 1998[4]
4 Fuad Nimani

(1948–2012)

24 qershor 2002 24 shtator 2006 Unioni Demokratik i Shqiptarëve 2002
5 Gëzim Hajdinaga

(1964–)

24 shtator 2006 28 shtator 2011 Unioni Demokratik i Shqiptarëve 2006
2010[5]
6 Nazif Cungu

(1958–)

28 shtator 2011 24 shkurt 2014 Forca e Re Demokratike [6][7]
7 Fatmir Gjeka

(1975–)

24 shkurt 2014 21 mars 2016 Partia Demokratike 2014 [8]
8 Nazif Cungu

(1958–)

21 mars 2016 17 maj 2018 Forca e Re Demokratike [9]
9 Loro Nrekiq

(1954–)

17 maj 2018 17 mars 2021 Partia Demokratike e Socialistëve 2018 [10]
10 Aleksandër Daboviq

(1984–)

17 mars 2021 3 qershor 2022 Partia Demokratike e Socialistëve [11]
11 Omer Bajraktari

(1988–)

3 qershor 2022 në detyrë Lëvizja qytetare URA 2022 [12]

Shih dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Pushime dhe emërime në Bashki dhe Komunë" (PDF). Fletorja Zyrtare. Nr. 118: 8. 14 tetor 1942.
  2. ^ AQSH, Fondi 411 (Bashkia e Tokave të Liruara), Viti 1943, Dosje 45
  3. ^ "Haf.H. Mavric: POSLJEDNJI ULCINJSKI STUDENT U OSMANSKOJ IMPERIJI". ul-info.me (në malazisht). 3 qershor 2022. Marrë më 3 qershor 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  4. ^ a b "Paria e Anës së Malit". anaemalit.com. 3 qershor 2022. Arkivuar nga origjinali më 3 korrik 2022. Marrë më 3 qershor 2022.
  5. ^ Kallaba, Ismet (16 dhjetor 2010). "Koalicioni që ofron pushtet stabil" (PDF). Koha Javore. 449: 3.
  6. ^ "Odluka o izboru predsjednika Opstine Ulcinj". Službeni list Crne Gore (në malazisht). 30/2011. 2011-10-06 – nëpërmjet sluzbenilist.me.
  7. ^ Kallaba, Ismet (29 shtator 2011). "Zgjedhen kryetari i ri i Komunës dhe Kuvendit" (PDF). Koha Javore. 488: 4.
  8. ^ "SO Ulcinj: FATMIR GJEKA PREDSJEDNIK OPSTINE". ul-info.com (në malazisht). 3 qershor 2022. Marrë më 3 qershor 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  9. ^ "Nazif Cungu kryetar i ri i Ulqinit". malesia.me. 2016-03-21. Marrë më 3 qershor 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  10. ^ "Loro Nrekiq, kryetar i ri i Ulqinit". koha.net. 3 qershor 2022. Marrë më 3 qershor 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  11. ^ "Aleksander Daboviq nga radhët e DPS-it zgjedhet kryetari i ri i Komunës së Ulqinit". plavaeguciasot.com. 3 qershor 2022. Marrë më 3 qershor 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  12. ^ "Bajraktari kryetari i ri i Komunës së Ulqinit". TV Teuta. 3 qershor 2022. Marrë më 3 qershor 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]