Kuvendi i Komunës së Ulqinit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kuvendi i Komunës së Ulqinit
Skupština Opštine Ulcinj
Coat of arms or logo
Udhëheqës
Kryetari
Ardijan Mavriq (Forca)
që nga 3 qershori 2022
Ndërtimi
Vende33
Grupet politike
Qeverisja (19)

  Fillim i Ri (14)

  Forca (5)
Opozita (14)
  PDS–PB (6)

  • PDS (5)
  • PB (1)

  UDSHLDnëMZ (6)

  Demokratët (2)
Zgjedhjet
Zgjedhjet e fundit
27 mars 2022
Vendi i takimit

Ndërtesa e Kuvendit të Komunës
Bulevardi Gjergj Kastrioti Skënderbeu
Ulqin
Web faqja
Faqja Zyrtare

Kuvendi i Komunës së Ulqinit është kuvendi i zgjedhur që kryeson mbi qytetin e Ulqinit, zgjedh Kryetarin e Ulqinit dhe vendos për buxhetin e Komunës së Ulqinit.[1] Kuvendi përmban 33 anëtarë, të cilët zgjidhen për 4 vite dhe ka kryetarin dhe sekretarin e vet.

Anëtarët aktual[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Anëtarë e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, zgjedhur më 2022.[2]

Emri Partia
Genci Nimanbegu Forca e Re Demokratike
Ilir Çapuni Forca e Re Demokratike
Arbin Çapriq Forca e Re Demokratike
Valdete Osmani Husiq Forca e Re Demokratike
Ardijan Mavriq Forca e Re Demokratike
Omer Bajraktari Fillim i Ri – URA
Muho Uruçi Fillim i Ri – URA
Arian Murati Fillim i Ri – URA
Nikolla Hot Fillim i Ri – URA
Mustaf Bardhi Fillim i Ri – URA
Astrit Hoxha Fillim i Ri – PD
Agron Ibrahimi Fillim i Ri – PD
Beqir Sellaj Fillim i Ri – PD
Ajet Zaga Fillim i Ri – PD
Seida Suma Fillim i Ri – PD
Nela Miloviq Fillim i Ri – SD
Arbër Haxhibrahimi Fillim i Ri – SD
Naser Resulbegoviq Fillim i Ri – PSD
Monika Rudoviq Fillim i Ri – ASH
Haki Mavriq Po për Ulqinin dhe Malin e Zi – PDS
Aleksandar Daboviq Po për Ulqinin dhe Malin e Zi – PDS
Drita Llolla Po për Ulqinin dhe Malin e Zi – PDS
Driton Llunjiq Po për Ulqinin dhe Malin e Zi – PDS
Ivana Popoviq Po për Ulqinin dhe Malin e Zi – PDS
Aldijana Sijariq Po për Ulqinin dhe Malin e Zi – PB
Bojan Qetkoviq Demokratët
Vera Margjonoviq Demokratët
Mehmet Zenka Koalicioni shqiptar – UDSHLD në MZ
Driton Salaj Koalicioni shqiptar – UDSHLD në MZ
Jasmina Hasa Koalicioni shqiptar – UDSHLD në MZ
Arben Tafiq Koalicioni shqiptar – UDSHLD në MZ
Mirsad Grdoç Koalicioni shqiptar – UDSHLD në MZ
Vebi Hardolli Koalicioni shqiptar – UDSHLD në MZ
Shënimet:
nuk ka

Anëtarët e mëparshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2018 – 2022[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Anëtarë e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, zgjedhur më 2018.[3]

Emri Partia
Nazif Cungu Forca e Re Demokratike
Ilir Çapuni Forca e Re Demokratike
Sabri Salaj Forca e Re Demokratike
Gjylije Pelingu Forca e Re Demokratike
Ardijan Mavriq Forca e Re Demokratike
Xhevdet Seferi Forca e Re Demokratike
Arian Murati Forca e Re Demokratike
Flutra Husić Forca e Re Demokratike
Agron Mehmedi Lidhja Demokratike në Mal të Zi
Muamer Raščić Partia Boshnjake
Beqir Sellaj Partia Demokratike
Eleonora Shata Partia Demokratike
Xhelal Dervishi Partia Demokratike
Aida Lleshi Partia Demokratike
Haxhi Sulejmani Partia Demokratike
Borislav Bašović Partia Demokratike e Socialistëve
Arjan Ljamović Partia Demokratike e Socialistëve
Majlinda Duraku Partia Demokratike e Socialistëve
Alim Jahja1 Partia Demokratike e Socialistëve
Luigj Shkrela Partia Demokratike e Socialistëve
Marko Škrelja Partia Demokratike e Socialistëve
Majlinda Kurt Partia Demokratike e Socialistëve
Haki Mavrić Partia Demokratike e Socialistëve
Naser Resulbegović Partia Socialdemokrate
Florim Pali Perspektiva
Džavid Hodžić Socialdemokratët
Nela Milović Socialdemokratët
Ilir Tafica2 Socialdemokratët
Jasmina Hasa Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Gazmond Kalezić Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Halil Truma3 Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Omer Bajraktari Lëvizja qytetare URA
Nevryz Shaptafoviq4 Lëvizja qytetare URA
Shënimet:

1 I zgjedhur pas dorëheqjes së këshilltarit Bojan Gjakonoviq, më 9 dhjetor 2020.
2 I zgjedhur pas dorëheqjes së këshilltarit Arsim Cuca, më 27 maj 2020.

3 I zgjedhur pas dorëheqjes së këshilltarit Dritan Alaj, më 9 dhjetor 2020.
4 I zgjedhur pas dorëheqjes së këshilltarit Ilir Harasani, më 27 maj 2020.

2014 – 2018[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mazhoranca
  Partia Demokratike (4)
  Lëvizja Qytetare Prespektiva (2)
  Të pavarur (2)
Opozita
  Partia Demokratike e Socialistëve (9)
  Partia Socialdemokrate (2)
  Fronti Demokratik (1)
  Partia Popullore Socialiste (1)

Anëtarë e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, zgjedhur më 2014.[4]

Emri Partia
Nazif Cungu Forca e Re Demokratike
Gjok Gjonoviq Forca e Re Demokratike
Sabri Salaj Forca e Re Demokratike
Arjan Murati Forca e Re Demokratike
Xhaudet Cakuli Forca e Re Demokratike
Genci Nimanbegu Forca e Re Demokratike
Gani Demiri Forca e Re Demokratike
Fuad Haxhibeti Forca e Re Demokratike
Beqir Selloviq Partia Demokratike
Haxhi Sulejmani Partia Demokratike
Rifat Gjinoviq Partia Demokratike
Ilir Peri Partia Demokratike
Kadri Sinani Lëvizja Qytetare Prespektiva
Florim Plai Lëvizja Qytetare Prespektiva
Hajredin Kovaçi Lidhja Demokratike në Mal të Zi
Dritan Abazi I pavarur1
Arjana Kurmemoviq E pavarur1
Loro Nrekiq Partia Demokratike e Socialistëve
Deniza Hoxhiq Partia Demokratike e Socialistëve
Rexhep Taganoviq Partia Demokratike e Socialistëve
Borisllav Bashoviq Partia Demokratike e Socialistëve
Luigj Shkrela Partia Demokratike e Socialistëve
Arjan Lamoviq Partia Demokratike e Socialistëve
Alim Jahja Partia Demokratike e Socialistëve
Anton Kastrati Partia Demokratike e Socialistëve
Sulejman Tivari Partia Demokratike e Socialistëve
Mehmet Zenka Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Hadixha Gjoni Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Dritan Alaj Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Skender Elezagiq Partia Socialdemokrate
Ardian Kasneci Partia Socialdemokrate
Milan Roloviq Fronti Demokratik
Andrija Qetkoviq Partia Popullore Socialiste
Shënimet:
1 Të zgjedhur is anëtarë të partisë Mali i Zi Pozitiv.

2010 – 2014[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendet në kuvend 2010 - 2011:
Mazhoranca
  Unioni Demokratik i Shqiptarëve (8)
  Partia Demokratike e Socialistëve (7)
  Partia e Prosperitetit Demokratik (2)
Opozita
  Forca e Re Demokratike (11)
  Partia Socialdemokrate (2)
  Koalicioni "Për Ulqinin më të mirë" (2)
  Iniciativa Qytetare Perspektiva (1)
Vendet në kuvend 2011 - 2014:
Mazhoranca
  Forca e Re Demokratike (11)
  Partia Demokratike (5)
  Partia Socialdemokrate (2)
  Lëvizja Qytetare Prespektiva (1)
Opozita
  Partia Demokratike e Socialistëve (7)
  Unioni Demokratik i Shqiptarëve (4)
  Koalicioni "Ulqini më i mirë" (2)
  Partia e Prosperitetit Demokratik (1)

Anëtarë e Kuvendit të Komunës së Ulqinit nga 2010 deri 2014.[5]

Emri Partia
Genci Nimanbegu Forca e Re Demokratike
Fuad Haxhibeti Forca e Re Demokratike
Faik Nika Forca e Re Demokratike
Valdet Demiri Forca e Re Demokratike
Sait Katana Forca e Re Demokratike
Sabri Kolena Forca e Re Demokratike
Arian Murati Forca e Re Demokratike
Ilmira Lika Forca e Re Demokratike
Bajazit Lajka Forca e Re Demokratike
Mirsad Markashi Forca e Re Demokratike
Gjokë Gjonoviq Forca e Re Demokratike
Milazim Mustafa Partia Demokratike1
Haxhi Sulejmani Partia Demokratike1
Qemal Bajroviq Partia Demokratike1
Beqir Sella Partia Demokratike1
Astrit Kurti Partia Demokratike2
Merita Subashiq Partia Socialdemokrate
Skender Elezagiq Partia Socialdemokrate
Amir Hollaj Lëvizja Qytetare Prespektiva
Luigj Shkrela Partia Demokratike e Socialistëve
Rexhep Taganoviq Partia Demokratike e Socialistëve
Borislav Bashoviq Partia Demokratike e Socialistëve
Loro Nrekiq Partia Demokratike e Socialistëve
Xhemal Vukoviq Partia Demokratike e Socialistëve
Mark Shkrela Partia Demokratike e Socialistëve
Hysein Katana Partia Demokratike e Socialistëve
Mehmed Zenka Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Hadixha Gjoni Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Beqir Zati Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Astrit Hoxha Unioni Demokratik i Shqiptarëve
Ali Rexha Partia e Prosperitetit Demokratik
Lilana Gjurashkoviq Koalicioni "Ulqini më i mirë"
Andrija Qetkoviq Koalicioni "Ulqini më i mirë"
Shënimet:
1 U zgjodhën si anëtarë të partisë Unioni Demokratik i Shqipëtarëve.
2 U zgjodh si anëtar i partisë Partia e Prosperitetit Demokratik.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Statuti i Komunës së Ulqinit, fq. 8
  2. ^ Lua error te Moduli:Citation/CS1 te rreshti 1697: attempt to index field '?' (a nil value).
  3. ^ "KËSHILLTARËT E KUVENDI KOMUNËS PER 2018-2022". Komuna e Ulqinit. 2022-06-03. Marrë më 2022-06-03.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  4. ^ KËSHILLTARËT (ul-gov.me)
  5. ^ Përbërja e Kuvendit (http://old.ul-gov.me/)[lidhje e vdekur]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]