Lista e tërmeteve në vitin 2019

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e tërmeteve në vitin 2019. Vetëm tërmetet me magnitudë 6.0 ose më lart përfshihen, përveç nëse ato rezultojnë me dëmtime dhe/ose viktima, ose janë të dukshme për arsye të tjera. Të gjitha datat janë të listuara sipas kohës UTC. Intensitetet maksimale tregohen në shkallën e intensitetit të modifikuar të Merkalit.

Krahasuar me vitet tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri i tërmeteve në nivel botëror nga 2009–2019[1][2]
Magnituda 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
8.0–9.9 1 1 1 2 2 1 1 0 1 1 1
7.0–7.9 16 21 19 15 17 11 18 16 6 16 9
6.0–6.9 144 151 204 129 125 140 124 128 106 117 121
5.0–5.9 1,896 1,963 2,271 1,412 1,402 1,475 1,413 1,502 1,451 1,675 1,359
4.0–4.9 6,805 10,164 13,303 10,990 9,795 13,494 13,239 12,771 11,296 12,777 10,288
Total 8,862 12,300 15,798 12,548 11,341 15,121 14,795 14,420 12,860 14,586 11,782

Nga vdekshmëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Renditja Numri i vdekjeve Magnituda Vendndodhja MMI Thellësia (km) Data
1 50 6.4 Flag of Albania.svg Shqipëri, Durrës VIII &0000000000000020.00000020,0 26 nëntor
2 41 6.5 Flag of Indonesia.svg Indonezi, Maluku VII &0000000000000018.20000018,2 25 shtator
3 40 5.6 Flag of Pakistan.svg Pakistan, Azad Kashmir VII &0000000000000010.00000010,0 24 shtator
4 18 6.1 Flag of the Philippines.svg Filipine, Central Luzon VII &0000000000000020.00000020,0 22 prill
5 14 7.2 Flag of Indonesia.svg Indonezi, North Maluku VII &0000000000000020.00000020,0 14 korrik
5 14 6.6 Flag of the Philippines.svg Filipine, Soccsksargen VII &0000000000000015.30000015,3 29 tetor
7 13 5.8 Flag of the People's Republic of China.svg Kinë, Sichuan VIII &0000000000000006.0000006,0 17 qershor
8 10 6.5 Flag of the Philippines.svg Filipine, Soccsksargen VII &0000000000000010.00000010,0 31 tetor

Të listuara më sipër janë tërmetet me më së paku 10 vdekje.

Nga magnituda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Renditja Magnituda Numri i vdekjeve Vendndodhja MMI Thellësia (km) Data
&0000000000000001.0000001 &0000000000000008.0000008,0 2 Flag of Peru.svg Peru, Loreto VIII &0000000000000122.800000122,8 26 maj
&0000000000000002.0000002 &0000000000000007.6000007,6 0 Flag of Papua New Guinea.svg Papua New Guinea, East New Britain VII &0000000000000010.00000010,0 14 maj
&0000000000000003.0000003 &0000000000000007.5000007,5 1 Flag of Ecuador.svg Ekuador, Pastaza VII &0000000000000145.000000145,0 22 shkurt
&0000000000000004.0000004 &0000000000000007.3000007,3 0 Flag of New Zealand.svg Zelandë e Re, Kermadec Islands VII &0000000000000046.00000046,0 15 qershor
&0000000000000004.0000004 &0000000000000007.3000007,3 0 Flag of Indonesia.svg Indonezi, Banda Sea VI &0000000000000212.000000212,0 24 qershor
&0000000000000006.0000006 &0000000000000007.2000007,2 14 Flag of Indonesia.svg Indonezi, North Maluku VII &0000000000000020.00000020,0 14 korrik
&0000000000000007.0000007 &0000000000000007.1000007,1 1 Flag of the United States.svg ShBA, Kalifornia IX &0000000000000008.0000008,0 5 korrik
&0000000000000007.0000007 &0000000000000007.1000007,1 0 Flag of Papua New Guinea.svg Papua New Guinea, Morobe VII &0000000000000146.000000146,0 6 maj
7 &0000000000000007.1000007,1 1 Flag of Indonesia.svg Indonezi, Molucca Sea VII 33.0 14 nëntor
10 &0000000000000007.0000007,0 1 Flag of Peru.svg Peru, Puno IV &0000000000000267.000000267,0 1 mars

Të listuara më sipër janë tërmetet me magnitudë më së paku 7.0.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "USGS Real-time Earthquake Map with exact dates and live earthquake reports". United States Geological Survey. Marrë më May 10, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Earthquake Statistics". United States Geological Survey. Marrë më May 10, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)