Lista e ujvarave sipas lartësisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Më poshtë është lista e ujëvarave në botës të radhitura për nga lartësia. Stampa:Expand list

Rangu Ujvara Lartësia në metra Vendi fotografi
1 Angel Falls 979 [1] Canaima National Park, Bolivar, Venezuela Salto Angel Dry Season.jpg
2 Tugela Falls 947.92[2] KwaZulu-Natal, Afrika Jugore Tugela Falls.jpg
3 Cataratas las Tres Hermanas 914.4[3] Ayacucho, Peru
4 Olo'upena Falls 900.07[4] Molokai, Hawaii, SHBA
5 Catarata Yumbilla 895.50[5] Amazonas, Peru
6 Vinnufossen 860.14[6] More Og Romsdal, Norvegji Vinnufossen, Sunndal, Norway (front).jpg
7 Baläifossen 849.78[7] Hordaland, Norvegji
8 Pu'uka'oku Falls 840.02[8] Hawaii, SHBA
9 James Bruce Falls 839.7[9] British Columbia, Kanada
10 Browne Falls 836.3[10][11] South Island, New Zealand
11 Strupenfossen 2,690 feet (819.91 m)[12] Sogn Og Fjordane, Norvegji
12 Ramnefjellsfossen 819.9[12] Sogn Og Fjordane, Norway Kjenndalen.jpg
13 Waihilau Falls 792.48[13] Hawaii, SHBA
14 Colonial Creek Falls 2,584 feet (787.60 m)[14] Washington, SHBA
15 Mongefossen 787.6[15] Møre og Romsdal, Norvegji
16 Catarata Gocta 771.4[16] Amazonas, Peru Gocta - Août 2007 - 03.jpg
17 Mutarazi Falls 761.6[17] Manicaland, Zimbabve
18 Kjelfossen 754.9[18] Sogn Og Fjordane, Norway Kjelfossen-Gudvangen.jpg
19 Johannesburg Falls 751.3[19] Washington, SHBA
20 Yosemite Falls 739.14[20] California, USA Yosemite Falls 2005.jpg
21 Cascades de Trou de Fer 725.4[21] Cirque de Salazie, Réunion Réunion TrouDeFer Fall.JPG
22 Ølmäafossen 719.9[22] Møre Og Romsdal, Norvegji
23 Mana'wai'nui Falls 719.3[23] Hawaii, SHBA
24 Kjeragfossen 714.7[24] Rogaland, Noregji
25 Avalanche Basin Falls 707.1[25] Montana, SHBA
26 Harrison Basin Falls 707.1[26] Montana, SHBA
27 Haloku Falls 700.1[27] Hawaii, SHBA
28 Lake Chamberlain Falls 700.1[28] South Island, Zelanda e Re
29 Alfred Creek Falls 699.8[29] British Columbia, Kanada
30 D?ntefossen 699.8[30] More Og Romsdal, Norvegji

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

References[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Angel, Salto | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 5 shtator 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Tugela Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 13 nëntor 2009. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ "Tres Hermanas, Cataratas las | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 1 dhjetor 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ "Olo'upena Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 5 janar 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ "Yumbilla, Catarata | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 5 janar 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ "Vinnufossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 9 tetor 2009. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ "Baläifossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 10 tetor 2009. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ "Pu'uka'oku Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 1 dhjetor 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ "James Bruce Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 1 dhjetor 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  10. ^ "Browne Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 1 dhjetor 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  11. ^ Swan and Goss, 2004.
  12. ^ a b Strupenfossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  13. ^ Ramnefjellsfossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  14. ^ Colonial Creek Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  15. ^ Mongefossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  16. ^ Gocta, Catarata | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  17. ^ Mutarazi Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  18. ^ Kjelfossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  19. ^ Johannesburg Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  20. ^ "Yosemite Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 2 nëntor 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  21. ^ Trou de Fer, Cascades de | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  22. ^ "Ølmäafossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 10 tetor 2009. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  23. ^ Mana'wai'nui Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  24. ^ "Kjeragfossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 9 tetor 2009. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  25. ^ Avalanche Basin Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  26. ^ Harrison Basin Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  27. ^ Haloku Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  28. ^ Lake Chamberlain Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  29. ^ Alfred Creek Falls | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls
  30. ^ "D?ntefossen | World Waterfall Database: Worlds Tallest Waterfalls". Arkivuar nga origjinali origjinali më 1 dhjetor 2010. Marrë më 7 maj 2010. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]