Lodra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Disa lodra prej druri nga India.

Lodra është një send që e përdorin zakonisht fëmijët për të luajtur e për t'u argëtuar. Materiale të ndryshme, si druri, argjila, letra dhe plastik përdoren për të bërë lodra. Shumë sende janë prodhuar për t'u përdorur si lodra, por edhe mallra të prodhuara për qëllime të tjera gjithashtu mund të përdoren si të tilla.

Origjina e lodrave është parahistorike; kukulla që përfaqësonin foshnje, kafshë, dhe ushtarë, si dhe mjetet e përdorura nga të rriturit gjenden nëpër vendgërmime arkeologjike. Lodrat janë bërë kryesisht për fëmijët.[1] Kukulla më e vjetër që është gjetur, mendohet të jetë rreth 4,000 vjet e vjetër.[2]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]