Jump to content

Lucia Mendez

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lucía Leticia Méndez Pérez është një aktore, këngëtare dhe bizneswoman meksikane. Ka lindur më 26 janar 1955.

Ka nënshtetësi amerikane që nga 2003. E njohur në Shqipëri me telenovelën Madalena dhe Golpe Bajo.

Ka qen martuar dy herë, në fillim me producentin Pedro Torres, dhe pati dhe një fëmijë me të, Pedro Antonio Torres Méndez. Në 2004 u martua prapë me Arturo Jordán, me nënshtetësi kubano-amerikan, por u ndan në 2007.

Mbas një pushimi prej 6 vitesh, ajo kthet në televizion në 2006.

Aktualisht jeton në Miami, ShBA, dhe jeton me familjen e saj.

 • Esperanza del corazon (2011) .... Lucrecia Dupris
 • Llena de amor (2010).... Eva Pavon
 • Mi pecado (2009).... Ines Valdivia de Roura
 • Amor sin maquillaje (2007).... Lupita
 • Golpe bajo - Goditje e pabesë (2000).... Silvana Bernal
 • Tres veces Sofía (1998).... Sofía Gutiérrez de Briceño
 • Señora Tentación (1994).... Rosa Moreno
 • Marielena - Madalena (1992).... Marielena
 • Amor de nadie (1990).... Sofía
 • El extraño retorno de Diana Salazar (1988).... Diana Salazar/Doña Leonor de Santiago
 • Tú o nadie (1985).... Raquel
 • Vanessa (1982).... Vanessa Reyes de Saint-Germain
 • Colorina (1980).... Colorina/Fernanda Redes
 • Viviana (1978).... Viviana Lozano
 • Mundos Opuestos (1976).... Cecilia
 • Paloma (1975) .... Rosa
 • La tierra (1974) .... Olivia
 • Cartas sin destino (1973)
 • La maestra Mendez (1973)
 • Muchacha italiana viene a casarse (1972)