Lugina e Pollogut

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Pologu gjendet në pjesën veriperëndimore të Republikës së Maqedonisë, pranë kufirit me Kosovën me një sipërfaqe prej rreth 400 km².dhe shtrihet në drejtimin veri-jug në drejtimin meridian. Ai ndahet në Pollog të Sipërme dhe të Ulët. Tetova dhe Gostivari janë qytetet më të populluara në këtë luginë dhe shqiptarët formojnë shumicën etnike në rajon.

Lugina e Pollogut

Rajoni i Pollogut emertohet sipas luginës

Karakteristikat gjeografike dhe lehtësuese të Pologut[edit | edit source]